Turisti otkrili neodoljivu privlačnost Virovitičko-podravske županije: Porast dolazaka turista za 140, a noćenja za čak 190 posto

Uz predsjedavanje obnašateljice dužnosti župana VPŽ Sanje Bošnjak, ujedno i predsjednice Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, u Hotelu Kurija Janković, održana je Skupština Turističke zajednice i sjednica Turističkog vijeća VPŽ.

Na sjednici je, između ostalog, usvojeno Izvješće o radu Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije za 2015., kao i informacija o provedenim aktivnostima u ovoj godini. Prema riječima direktorice Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martine Jakelić, ove godine je Turistička zajednica VPŽ, prijavila šest projektnih kandidatura za potpore Hrvatske turističke zajednice i četiri na INTERREG program.

– Na INTERREG smo prijavili četiri projekta. U njih tri smo partneri, a u jednom smo nositelji – istaknula je Martina Jakelić, te dodala jednu zanimljivu činjenicu.

– Statistički pokazatelji, od 1. siječnja do 31. svibnja ove godine, nam pokazuju veliko povećanju dolazaka gostiju na područje Virovitičko-podravske županije. Tako je primjetno povećanje dolazaka od 140, te povećanje broja noćenja od čak 190 posto u odnosu na podatke za isto razdoblje prošle godine. Vesele nas ti podaci, koji pokazuju kako smo interesantna destinacija za dolazak turista, a povećanje tih podataka posebno se to odnosi na područje Orahovice kao i Parka prirode Papuk – zaključila je direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić. (Fotografije: Kristijan Toplak)