Turistički pratitelji – vodiči po zaštićenim područjima prirode, u petak su obišli grad Viroviticu, Dvorac Janković u Suhopolju, PP Papuk, u subotu će brodom ploviti po Dravi do Križnice

Posjetom Gradskoj upravi Virovitica, gdje su ih gradonačelnik Ivica Kirin, te pročelnica Ureda gradonačelnika Đurđa Aragović, upoznali s projektom obnove Dvorca Pejačević u Virovitici, u sklopu projekta „5 do 12“, započela je dvodnevna terenska nastava za turističke pratitelje – vodiče po zaštićenim područjima prirode Virovitičko-podravske županije.

Organizatori ove edukacije su Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, uz turističke pratitelje – vodiče po zaštićenim područjima prirode Virovitičko–podravske županije, u dva dana bit će i: Tatjana Arnold Sabo, ravnateljica Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, kao i Josip Mikolčić, pomoćnik direktora Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije.

Turistički pratitelji – vodiči po zaštićenim područjima prirode, u petak su obišli grad Viroviticu, Dvorac Janković u Suhopolju, gdje su se upoznali s budućim Centrom za posjetitelje, projekta Virovitičko-podravske županije kojim će se obnoviti Dvorac Janković u Suhopolju, te obnoviti suhopoljski park. Obišli su i park u Slatini, UNESCO-ov Geopark Park prirode Papuk s Jankovcem. U subotu će brodom i rijekom Dravom, od Terezinog Polja, doći do Križnice, posjetiti Pitomaču i sudjelovati u dijelu programa „HaloVino“ u Pitomačkom vinogorju. ( Fotografije: Kristijan Toplak)