Tvrtkama AERO – TEC i A.M.S. Biomasa ukupno 3.769.144,36 za modernizaciju poslovanja

Objavljeno:

spot_img

U Ministarstvu poljoprivrede u prisutnosti državne tajnice Marije Vučković potpisan je ugovor s ravnateljicom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matildom Copić.
U sklopu operacije 8.6.1. „Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima“ odobreno je 48.890.747,72 HRK čiji su korisnici šumoposjednici, udruge šumoposjednika te obrti, mikro, mala i srednja poduzeća registrirana sukladno nacionalnim propisima, a potpora pokriva do 50% ukupnih prihvatljivih troškova.

Između ostalih, dva projekta za AERO – TEC d.o.o. i A.M.S. BIOMASU d.o.o. izradila je VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Ukupan iznos projekata iznosi 7.538.288,73 HRK, a iznos potpore za dodjelu je 3.769.144,36 HRK. Dobivena sredstva poduzeća će uložiti u modernizaciju poslovanja i povećanje konkurentnosti na tržištu.

– Šumama i šumskim zemljištem u RH gospodari se planski i drvni resursi se koriste u onoj mjeri koja neće ugroziti njihov opstanak. Velik broj projekata i interes za povlačenje sredstava za ulaganja u razvoj i održivost šuma značajan su pokazatelj kako smo svjesni da su naše šume neprocjenjivo bogatstvo koje čuvamo – izjavio je ministar Tomislav Tolušić te dodao „ovo je također još jedan od dobrih primjera povlačenja sredstava iz Programa ruralnog razvoja RH kako bi se obnovila infrastruktura te modernizirala zastarjela tehnologija i oprema.

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni