Tvrtki Šafram iz IPARD prograna 2,8 milijuna kuna

Objavljeno:

spot_img

Odobren još jedan projekt tvrtke Šafram i Razvojne agencije VIDRA iz IPARD programa, mjere 103, vrijedan 2.850.710,02 kuna

Odluku o dodjeli sredstava iz IPARD programa dobilo je poduzeće Šafram d.o.o. koje je na natječaj IPARD programa, Mjera 103 u svibnju 2013. godine prijavilo projekt vrijedan 2.850.710,02 HRK.  Ukupni iznos potpore iznosi 1.425.355,01 HRK.

Projektnu prijavu radila je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Za Šafram d.o.o. je ovo već  drugi projekt financiran iz IPARD programa.

Osnovna djelatnost poduzeća Šafram d.o.o. je proizvodnja i prerada mljevene začinske paprike, a osim paprike poduzeće  se bavi pakiranjem 106 artikala proizvoda kao što su riža, mak, rogač, lovor, limunska kiselina…

Poduzeće danas posluje na dvije lokacije i to na mjestu sjedišta firme u Zagrebu i Turanovcu općina Lukač. U Zagrebu je centrala poduzeća te dio pakeraja i pomoćnih skladišta. U Turanovcu je  otkupna stanica za svježu začinsku papriku te pogon za proizvodnju, preradu i skladištenje paprike. Poduzeće godišnje zapošljava 50 stalno zaposlenih djelatnika te oko 14 sezonaca na razdoblje od četiri mjeseca.

Projekt za koji su odobrena sredstva se odnosi na dogradnju proizvodno poslovne hale sa hladnjačom, te nabavu paletnih skladišnih regala, viličara i opreme za označavanje proizvoda što je samo potvrda da poduzeće posluje u skladu sa nacionalnim i EU standardima poglavito što se tiče HACCP-a i Zakona o zaštiti potrošača. Navedenom investicijom osim što će se osigurati postojanost kvalitete nadjeva oraha, maka, mljevenih i pakiranih proizvoda povećat će se i osigurati siguran plasman navedene robe.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni