spot_img

U Brlićima održano predavanje na temu „Kelti u Zvonimirovu“

Objavljeno:

U srijedu 18. travnja ove godine u knjižnici Osnovne škole Ivana Brlić Mažuranić je održano predavanje dr. sc. Marka Dizdara, arheologa i ravnatelja Instituta za arheologiju iz Zagreba.

Zanimljiva tema „Kelti u Zvonimirovu“ je privukla velik broj učenika uglavnom petog i šestog razreda. Voditelj dugogodišnjeg iskopavanja na slavonskom području i vrstan poznavalac keltsko latenske kulture upoznao nas je pobliže s ovim ratničkim narodom koji je svojim civilizacijskim stupnjem prethodio Rimljanima. Dobro pripremljeni uč enici od strane nastavnice Sanje Pavelko pokazali su izniman interes, ali i zavidno znanje pa su često postavljali pitanja na koje je predavač rado odgovarao.

U ugodnom ambijentu brzo je prošlo vrijeme predviđenog školskog sata, a tek je pobuđena mašta, koju samo Kelti i arheologija mogu izazvati. U nastavku suradnje Gradskog muzeja Virovitica i Osnovne škole Ivana Brlić Mažuranić slijedi terenski obilazak i susret s gospodinom Dizdarom na arheološkom iskopavanju u Zvonimirovu.

 

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni