U Bušetini otvorena najljepša i najmodernija škola u ovom dijelu Hrvatske

Objavljeno:

U Bušetini je tehnički ministar Tomislav Tolušić otvorio najljepšu i najmoderniju školu u ovom dijelu Hrvatske, najljepši poklon za 35 učenika ovog naselja

Mnoštvo mještana gromkim je pljeskom pozdravilo otvorenje Područne škole u Bušetini koja se nalazi pri OŠ Auguste Cesarec Špišić Bukovica. To je 32 nova škola koja je na području Virovitičko-podravske županije izgrađena u posljednjih nekoliko godina te je po ulaganjima za djecu i njihovu budućnost, Virovitičko-podravska županija, zasigurno vodeća u RH.

Na prigodnoj svečanosti, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić, otvorio je zasigurno najljepšu i najmoderniju školu u ovom dijelu Hrvatske, školu koju je izgrađena na inicijativu i želju mještana, a financirala ju je Virovitičko-podravska županija, Općina Špišić Bukovica i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Tako je godinu dana nakon početka radova, dovršena škola koju će pohađati 35 učenika i koja su njenom izgradnjom dobila savršene uvjete za nastavak školovanja.

Svečanosti u Bušetini su uz domaćina, ravnateljicu školu Marijanu Novak Stanić i načelnika Općine Špišić Bukovica Hrvoja Milera nazočili i: saborski zastupnik Josip Đakić, pomoćnik ministra pomorstva prometa i infrastrukture Marijo Klement, obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, dekanice Visoke škole iz Virovitice Vesna Bedeković, ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Igor Fazekaš, kao i mnogobrojni načelnici s područja VPŽ, ravnatelji županijskih institucija. Prostor škole blagoslovio je gvardijan Franjevačkog samostana i Župe sv. Roka uz Virovitice fra. Rozo Brkić.

Izvođač radova je bila Bistra d.o.o. Đurđevac, dok je stručni nadzor obavio King Art studio d.o.o. iz Virovitice. Vrijednost radova iznosila je oko 4.8 milijuna kuna. Nova školska zgrada ima 4 učionice i informatičku učionicu, mini dvoranu, blagovaonicu, te prostor za više namjena (hol), u sklopu kojega je i muzej. Povijest školstva u Bušetini je duga i kazuje da je ovdje postojala škola prije 122 godine. (Fotografije: Kristijan Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Slatinčaninu Magic Leonu zlatni gumb u Supertalentu

Nakon 11 godina pred žiri Supertalenta ponovno je stao...

Cijena grijanja ostaje ista pa stanarima stambenih zgrada u nadolazećoj sezoni neće rasti troškovi

– Zbog intervencije Grada Virovitice i tvrtke Poslovni park Virovitica...

Virovitičku županiju napustilo 17% stanovništva!

Broj stanovnika Hrvatske smanjio se 2021. u odnosu na...