Prije 24 godine, u Čačincima je osnovana Hrvatska demokratska zajednica. Tim povodom u dvorani Iva 2, održana je svečanost na 24 godina postojanja HDZ, koji je od tada, do danas, slavio na svim lokalnim izborima. U Čačincima je snaga i jedinstvo HDZ-a postojana i snažna, a upravo zbog toga, brojne članove i simpatizere, predstavnike mladeži, Zajednice žena Katarina Zrinski, kao i domaćine koje je predvodio predsjednik Općinskog odbora i načelnik općine Mirko Mališ, između ostalih, došli su pozdraviti: saborski zastupnik i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije Josip Đakić, dopredsjednik ŽO HDZ-a i gradonačelnik Orahovice Josip Nemec, brojni predsjednici Općinskih odbora HDZ-a s područja Virovitičko-podravske županije, kao i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Požega, Ante Šolić.

– Nama, u Čačincima je uvijek bio cilj, da ovdje stanovnicima, svojim radom i zalaganjem, pružimo što bolji život. Oni su to prepoznavali sve ove godine, a na zadnjim lokalnim izborima, uz načelnika i zamjenika načelnika, osvojili smo 8 od 14 mjesta u Općinskom vijeću. I do danas i od danas, i u ova krizna vremena, nastavljamo raditi istim intenzitetom. Uskoro ćemo otvoriti vodovod u Paušincima, a da ima malo više državne pomoći, završili bi i s kanalizacijom, za koju nam Vlada RH, u prošloj godini nije dala niti kune. To je još jedan dokaz o tome kako oni brinu o ovoj sredini. – istaknuo je Mališ.

Ante Šolić je pohvalio rad HDZ-a u Čačincima, kazavši da se “ovdje vidi jedinstvo hrvatskog naroda, koja je iznimno potrebna u ova teška vremena, te da jedino HDZ može sačuvati Hrvatsku, dok je “crveni” žele uništiti”.

Josip Nemec, dopredsjednik ŽO HDZ-a Virovitičko-podravske županije, kazao je sljedeće.

– Mi smo krivi što smo SDP-u i njihovim satelitima uopće dopustili da dođu na vlast. SDP je dva puta od samostalnosti Hrvatske bio na vlasti i pogledajte što su napravili. Nakon ovakve njihove katastrofalne politike, godinama ćemo morati ispravljati to što su oni uništili. Za hrvatski narod bi bilo najbolje da odu i maknu se.

Saborski zastupnik i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije Josip Đakić u emotivnom obraćanju, između ostalog je naglasio.

– SDP s koalicijskim partnerima nije učinio ništa. Katastrofalno upravljaju državom, pa se mi danas približavamo brojci od 400.000 nezaposlenih. Ugasili su 25.000 obrtnika. Obrtnike i poduzetnike su nazivali lopovima. Hrvatskim braniteljima su nazivali šovinistima, nepismenima. Napali su crkvu. Njima ništa što je hrvatsko nije sveto, oni čine sve protiv ove države koju vode, kao da se radi o igrački. Hrvatska je zamalo dobila sankcije od Europe, jer oni nisu željeli Njemačkoj isporučiti jednog krvnika. Ova nesposobna i traljava vlast ne radi na dobrobit Hrvatske. No, to, da su nesposobni ne žele priznati. I dok svima skidaju plaće, prava, sebi kupuju luksuzne aute u vrijednosti 271 milijun kuna. U svibnju će biti izbori za EU parlament, ali nadam se da će tada biti raspisani i Izbori za Hrvatski sabor kako bi ova kukuriku koalicija otišla bestraga. Inače, imamo jednostavan recept za dugove. Hrvatske je sanirala sve ožiljke koji su joj ostali nakon Domovinskog rata, u kojem je napadnuta od strane agresora. Izgradili smo kuće, prometnice, a 1996. godine su ministri mate Granić (Hrvatska) i Milan Milutinović (SR Jugoslavija) potpisali Sporazum vezan za ratnu odštetu Hrvatskoj o kojem danas nitko ne priča. Vama u Čačincima neizmjerno hvala jer ste sve ove godine bili uz HDZ.