Gastro radionica pod nazivom «Okusi tradicije» održana je u četvrtak 9. siječnja u Čačincima. Organizator radionice bila je Turistička zajednica općine Čačinci, a prema riječima direktorice Turističkog ureda TZ Čačinci Ane Štefičar cilj projekta bio je daljnje unapređenje i razvoj gastronomske ponude općine Čačinci u segmentu očuvanja receptura i pripremanja tradicijske hrane. Gastro radionica sastojala se od dva dijela: kulinarske radionice i prezentacije obiteljskih kuharica žena koje su sudjelovale u izradi tradicionalnih jela s kraja 19. i početka 20. stoljeća. Prezentaciji je nazočio i načelnik Općine Čačinci Mirko Mališ.

Sudionice radionice bile su predstavnice Udruge umirovljenika općine Čačinci Nevenka Vekić i Ana Prelog; O.Š Antuna Gustava Matoša Čačinci Ružica Farkaš i Ruža Buneta; Sekcije Rukotvorine KUD-a Čačinci Brankica Đurđević, Đurđa Samardžić i Višnja Šimatović; te Nikica Budim iz Čačinaca.

Neka od jela koja su pripremljena su Zafrig čorba, krumpir čorba sa kobasicom, prženi kiseli kupus, pečena krvavica i pire krumpir, Šufnudle s makom, Koch kolač, torta od krumpira, domaći keksi na mašinu…