U Čačincima održan memorijal “Željko Erceg-Lujza”

Objavljeno:

spot_img

Zajednica udruga i članova  HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i Udruga HVIDR-a Orahovica, a pod pokroviteljstvom Općine Čačinci, organizirali su 1. memorijal „Željko Erceg „Lujza“ u spomen na preminulog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata. Erceg je bio 90% ratni vojni invalid, hrvatski branitelj i dragovoljac, pripadnik 2 bojne, 132 brigade Hrvatske vojske te jedan od osnivača Udruge HVIDR-a Orahovici. Memorijal je igran u dvije discipline i to visećoj kuglani i elektronskom pikadu, a riječ je o disciplinama u kojima se Željko i natjecao kao član orahovačke HVIDR-e. Uoči početka Memorijala 200-injak hrvatskih branitelja okupilo se na Čačinačkom groblju gdje su paljenjem svijeća i molitvom odali počast Ercegu na njegovom grobnom mjestu, a potom su branitelji odali počast i svim poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata kod njihovog spomen obilježja u središtu Čačinaca.

Na svečanosti otvaranja memorijala nazočne je u uvodu su pozdravili predsjednik HVIDR-e Virovitičko-podravske županije Nenad Križić i predsjednik HVIDR-e Orahovica Damir Vratković, a potom je o dugogodišnjem radu Željka Ercega kao jednog od osnivača orahovačke HVIDR-e govorio prvi predsjednik ove udruge Franjo Bačmaga:

– 22.11 1992. sastankom Inicijativnog odbora u kojem je bio i Željko Erceg krenuli smo s osnivanjem udruge HVIDR-a Orahovica, koje je služeno potvrđena 11. prosinca iste godine, a Erceg izabran za prvog tajnika. Ta prva ekipa funkcionirala je do 1999. godine, a Željko je u tom periodu svojim predanim radom dao iznimno veliki doprinos radu HVIDR-e i bio dobra duša naše udruge. Sve zadatke je prihvaćao zdušno i savjesno ih odrađivao i bila je zapravo čast raditi s njim. Stoga se zahvaljujem HVIDR-i VPŽ na pokretanju ovog Memorijala koji je Željko itekako zaslužio i posebno pozdravljam obitelj našeg Lujze koja može biti ponosna na njega. – rekao je između ostalog Bačmaga. U nastavku otvaranje nazočne je pozdravio prvi dopredsjednik Skupštine Virovitičko-podravske županije i predsjednik HVIDR-e Slatina Mato Bubaš, a Memorijal je otvorio načelnik općine Čačinci Mirko Mališ:

– Moram se od srca zahvaliti organizatoru što su potaknuli ovaj memorijal za našeg Željka jer ovakvim memorijalom kako on tako i svi poginuli hrvatski branitelji nikad neće umrijeti. Isto tako od srca hvala svim braniteljima koji su došli uveličati Memorijal i odati počast Željku Ercegu i siguran sam da će ovaj memorijal trajati još godinama. – reko je Mališ.

Uz mnoštvo hrvatskih branitelja sudionika, treba svakako reći kako su dio memorijala bili i članovi HVIDR-e Brodsko-posavske županije na čelu s predsjednikom Štefanom Paunom te članovi Udruge specijalne policije „Trenk“ iz Požege. U natjecateljskom dijelu Memorijala, u disciplini viseća kuglana najuspješniji su bili članovi HVIDR-e Virovitičko-podravske županije I, drugo mjesto pripalo je HVIDR-a Virovitica dok je treća bila ekipa HVIDR-e Virovitičko-podravske županije III. Kod pojedinaca najuspješniji je bio Damir Krklec iz HVIDR-e Virovitičko-podravske županije I, drugi je bio Marin Peršić iz HVIDR-e Virovitičko-podravske županije I, a treći je bio Joso Josić HVIDR-a Virovitica. U disciplini elektronski pikado najprecizniji je bio Milan Đuradin iz HVIDR-e Virovitica, drugi je bio Damir Jusup iz HVIDR-e Orahovica II, dok je treće mjesto pripalo također Orahovčaninu Stjepanu Varaždincu iz HVIDR-e Orahovica I.

Nagrade najuspješnijima uručili su supruga Željka Ercega Ivanka, te Josip Kuruc i Franjo Sterle 100% ratni vojni invalid, Mile Bićanić kao prijatelji iz udruge i 100% ratni vojni invalid Štefan Paun predsjednik HVIDR-e Brodsko-posavske županije.

Na kraju je u ime HVIDR-e Virovitičko-podravske županije Serfet Ciriković uručio poklon medalju „SREBRENI ZAHVALJUJU“ načelniku Općine Mirku Mališ za podršku u povijesnom uspjehu na 22. SŠNIDOR kada su naši osvojili 2 mjesto. NAčelnik Mališ je prigodnim poklonima zahvalio na dolasku predstavnicima gostiju iz Specijalne policije „Trenk“ iz Požege i HVIDR-e Brodsko-posavske županije

Nenad Križić

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Pogledajte kako izgleda preuređeni restoran Flora

Novouređeni restoran Flora od ponedjeljka otvara svoja vrata: Uživajte...

U Pejačevićevoj uskoro 46 novih parkirnih mjesta

Uskoro će biti riješen problem parkiranja i zaustavljanja pored...

Pojačan nadzor prometa za Vincekovo

Pred nama je vikend kojega će brojni vinogradari proslaviti...