U nedjelju 15. prosinca s početkom u 19 sati, u Župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Čačincima održat će se humanitarni koncert grupe “Acoustic Souls”. Sav prihod humanitarne akcije pod nazivom “S Jaglacima na putu” biti će doniran Udruzi Jaglac čiji su temeljni ciljevi i svrha okupljanje i učlanjivanje osoba s mentalnom retardacijom, roditelja djece s mentalnom retardacijom, rođaka, staratelja, prijatelja i stručnih djelatnika u svrhu dobrovoljnog rada u korist osoba s mentalnom retardacijom.

Organizatori humanitarne akcije “S Jaglacima na putu” su Općina Čačinci i Turistička zajednica Općine Čačinci. Prema riječima načelnika Općine Čačinci Mirka Mališa, Općina je do sada pratila i pomagala rad Udruge Jaglac te će tako i nastaviti u narednom periodu. Uz načelnika Mališa, konferenciji su prisustvovali predstavnici Udruge Jaglac i direktorica Turističkog ureda TZO Čačinci Ana Štefičar.

Gitaristički dvojac iz Đakova sa zagrebačkom adresom “Acoustic Souls” mladi su glazbenici čija se glazba razlikuje od onoga što smo navikli slušati na našem području, a sudeći po nominacijama za nagrade Porin i Crni Mačak vjerujemo da će ispuniti sva naša glazbena očekivanja.

Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Orahovica osnovana je 2002. godine. Udruga okuplja roditelje i prijatelje osoba s mentalnom retardacijom na području grada Orahovice te općina Ćaćinci, Zdenci i Crnac. Unutar Udruge djeluje Klub Jaglac koji okuplja djecu i odrasle osobe s mentalnom retardacijom. Udruga broji 98 članova od kojih je 25 korisnika Kluba Jaglac.