U četvrtak, 21. veljače, potpisat će se ugovor za “Izradu svih vrsta idejnih i glavnih projekata s ishođenjem lokacijske i građevinske dozvole” brze ceste do Virovitice i Mađarske

Objavljeno:

spot_img

Navedenim ugovorom stvorit će se svi preduvjeti za dobivanje građevinske dozvole i početak gradnje ceste koja “život znači” za ovaj dio Hrvatske.

Brza cesta
Brza cesta, foto: Matija Turkalj

U četvrtak, 21. veljače u Sali za sastanke Virovitičko-podravske županije, s početkom od 16,30 sati, uz nazočnost, između ostalih, potpredsjednika Vlade RH i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina, Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta i Oliver Kumrić, predsjednik Uprave IGH (u ime zajednice ponuditelja koju čine IGH, Inženjerski projektni zavod, Rijekaprojekt i Rencon nap.a.), potpisat će ugovor za “Izradu svih vrsta idejnih i glavnih projekata s ishođenjem lokacijske i građevinske dozvole za DC12 Čvorište Vrbovec 2 (D10) – Bjelovar – Virovitica – Granični prijelaz Terezino Polje (granica Republike Mađarske)”.

Navedenim ugovorom, čija je vrijednost 33,6 milijuna kuna (bez PDV-a) stvorit će se svi preduvjeti za dobivanje građevinske dozvole i početak gradnje ceste koja “život znači” za ovaj dio Hrvatske.

– Ova cesta je za nas “žila kucavica” razvoja gospodarstva, jer jedino Virovitica, kao neko županijsko središte, ima do najbliže autoceste čak 80 kilometara. Vlada RH nam, kako u ovome, tako i u ostalim projektima daje punu podršku i na tome im se posebno zahvaljujem – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Važnost brze ceste naglasio je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin:

– Ovim projektom stvaramo stvarne preduvjete ne samo za nacionalno, već i regionalno povezivanje, razvoj gospodarstva i cjelokupnog prostora kako u gospodarskom, tako i demografskom smislu. Ovo je doslovno, kako za Grad Viroviticu, tako i Virovitičko-podravsku županiju, cesta koja život znači!, istaknuo je gradonačelnik Kirin. (www.vpz.hr, virovitica.hr, fotografija: Matija Turkalj)

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Bivši ministar Tolušić svoja vina nazvao Anđeo s greškom, prodaje ih za 125 kuna

Bivši ministar Tomislav Tolušić prije nekoliko dana predstavio je...

Virovitica je danas postala 28. grad u kojem je prisutan Glovo: Evo kako do popusta

Grad vatrenih glazbenika s jednim od najljepših barokno-klasicističkih dvoraca...

Podijeljena uvjerenja o položenom stručnom ispitu za turističke vodiče

S ciljem osnaživanja ljudskih resursa u turizmu te temeljem...

Ovogodišnja virovitička virtualna Noć muzeja u znaku stripa

Gradski muzej Virovitica poziva Vas u petak, 28. siječnja,...