spot_img

U četvrtak 24. studenog održat će se početna konferencija projekta „Pomozi bližnjemu svome“ Hrvatskog crvenog križa Gradskog društva Slatina

Objavljeno:

U četvrtak 24. studenog, održat će se početna konferencija projekta „Pomozi bližnjemu svome“ Hrvatskog crvenog križa Gradskog društva Slatina. Konferencija će se održati u zgradi Crvenog križa u Slatini s početkom od 11,30 sati.

Projekt Crvenog križa Slatina „Pomozi bližnjemu svome“ vrijedan je 2.765.000 kn. Sredstva su osigurana iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) uz nacionalno sufinanciranje u iznosu od 15% od ukupnog iznosa. Ugovoreni projekti usmjereni su ublažavanju najgorih oblika siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći najpotrebitijim osobama i to hrane i/ili osnovne materijalne pomoći. Projektom će se obuhvatiti 2.600 korisnika s područja grada Slatine i općina Sopje, Čađavica, Mikleuš, Nova Bukovica i Voćin.

Crveni križ Slatina kojemu je u projektu partner udruga PRO VITA 4+ pisao je ovaj projekt u suradnju sa županijskom Razvojnom agencijom VIDRA iz Virovitice, a suradnici su i Centar za socijalnu skrb grada Slatine. Ovo je 3. uspješni projekt Crveni križ Slatina i VIDRA provode od 2011. Prethodni pod nazivom „Za bolje sutra i život kakav zaslužuju“ realiziran je kao pružanje usluga socijalno ugroženim osobama tijekom 2013/14 u iznosu od 189.000 Eura (bez PDV-a) iz sredstava pretpristupnih fondova EU – IPA 4.

Projekt „Pomozi bližnjemu svome“ ima 5 komponenti podjele koje će se realizirati tijekom sljedećih godinu dana. U prvom mjesecu projekta (listopadu) trebamo pripremiti i provesti sve javne nabave za prehrambene namirnice, higijenske i odjevne artikle i školski pribor koje će se dijeliti korisnicima na području grada Slatine i općina Sopje, Čađavica, Mikleuš, Nova Bukovica i Voćin.

Projektom je predviđeno da će se :

– 1) i 2) Tijekom 11 mjeseci dijeliti prehrambeni i higijenski artikli za 500 obitelji (1825 osoba) koji koriste pravo zajamčene minimalne naknade (ZMN) prema kriterijima Zakona o socijalnoj skrbi.

– 3) Jednokratno podijeliti 500 paketa školskog pribora u vrijednosti 550 kn po svakom paketu za učenike osnovnih i srednjih škola slatinskog područja. To su učenici koji su ostvarili pravo na jednokratnu pomoć za sufinanciranje obaveznih školskih udžbenika u školskoj godini 2016/17.

– 4) Jednokratno podijeliti 240 paketa za novorođene bebe tijekom trajanja projekta u iznosu 1.000 kn po svakom paketu kao mali prilog demografskoj obnovi Hrvatske.

– 5) Tijekom 11 mjeseci svaki dan će 44 socijalno ugrožene osobe dobiti topli obrok u svome domu.

Za realizaciju ovog projekta predviđena je kupovina novog vozila za dostavu toplih obroka u iznosu od 99.000 kn i zapošljavanje djelatnika za dostavu istih. Osim toga Crveni križ Slatina će svaki mjesec tražiti određeni broj volontera koji će pomagati u slaganju prehrambenih i higijenskih proizvoda. Zahvalni smo na prilici koju smo dobili da barem malo umanjimo socijalnu nejednakost i materijalnu oskudicu osoba i obitelji šireg slatinskog područja.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni