Nekoliko stotina mještana općine Crnac, u Mjesnom je domu u središtu Crnca nazočilo velikom predizbornom skupu koalicije stranaka HDZ-HSS-HSLS-HSP AS-BUZ za Virovitičko-podravsku županiju, te koalicije HDZ-Slavonska ravnica-HSS za Općinsko vijeće Crnca.

Mještani općine Crnac, pozdravili su kandidate, kao i nositelja liste za Županijsku skupštinu saborskog zastupnika Josipa Đakića, te kandidata za župana Tomislava Tolušića i njegove zamjenike Sanju Bošnjak i Zdravka Dijakovića. Na skupu su predstavljeni i kandidati za Općinsko vijeće Crnca koje je predvodio, kandidat za načelnika Mato Damjan i njegov zamjenik Josip Kovač.

Uz njih, skupu u Crncu nazočili su i ostali koalicijski partneri, odnosno Ana-Marija Petin, predsjednica Županijske organizacije HSS za Virovitičko-podravsku županiju, županijski povjerenik HSP AS Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš, predsjednica BUZ-a Evica Buljan,…

Na početku skupa, nazočnima se obratio, današnji i budući načelnik općine Crnac Mato Damjan.

– Ova koalicija ima viziju kako da se živi dostojno čovjeka 21. stoljeća, viziju ostanka mladih na ovom području. Koalicija HDZ-Slavonska ravnica-HSS želi izgraditi Dječji vrtić u Velikom Rastovcu, nastaviti s mnogobrojnim projektima, ali u suradnji s VIDRA-om Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije raditi na europskim projektima

Potom se je nazočnima obratila predsjednica HSS-a Virovitičko-podravske županije, Ana-Marija Petin.

– U posljednje četiri godine, u suradnji s HDZ-om, na području Virovitičko-podravske županije, poticali smo otvaranje obrta, kroz mnogobrojne programe sufinancirali smo projekte od životne važnosti za mnoge poljoprivrednike s ciljem zaštite stanovnika ruralnih područja. Nekada su poljoprivrednici s područja Virovitičko-podravske županije od poticaja dobivala 260 milijuna kuna, danas je to dvostruko manje. Nemojte glasati za takve koji su smanjili poticaje. Pokažimo im snagu zajedništva, pokažimo onima koji ne brinu za Hrvatsku, kako se treba boriti za Hrvatsku.

Pozdravljen gromoglasnim pljeskom nazočnih, na skupu je govorio kandidat za župana Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić.

– U našoj županiji imamo puno političara. Imamo 4 saborskih zastupnika, nekoliko pomoćnika ministara… Pitam vas ja ovdje, koga ste ikada, osim mene i Josipa Đakića, uživo vidjeli na području općine Crnac. Gdje je ta ekipa iz SDP-a, HDSSB.a,… Gdje su bili kad smo radili školu u Crncu, otvarali cestu u Breštanovcima, dok je Mato Damjan dovodio tvrtke koji će zapošljavati ljude, dok projektiramo dječji vrtić. Nema ih i ne brinu o Crncu. Nema projekta u ovoj općini, s kojim, Josip Đakić, Tomislav Tolušić ili Mato Damjan nisu upoznati. Gdje su drugi? Sad se vozikaju s kombijima i traže vaš glas, a njima Crnac ne valja. Meni valja. Mi vodimo brigu o općini Crnac danas i ubuduće. Svi projekti koje vodi Mato Damjan, imat će našu podršku i danas i ubuduće. Tražim da 19. svibnja date glas onima koji vode brigu o vama i o ovoj općini.

Na kraju velikog skupa u Crncu, obratio se je saborski zastupnik i nositelj liste za Županijsku skupštinu Virovitičko-podravske županije, Josip Đakić.

Iako je već pomalo kasno, nikada se nismo i nećemo umoriti boriti za Hrvatsku i svaku općinu, grad u Virovitičko-podravskoj županiji. To smo vam dokazali nebrojeno puno puta. Koalicija koju smo oformili, je potrebna, kako bi ova djela koja su u općini Crnac učinjena bila nastavljena i ubuduće. Sve to radili smo na korist i dobrobit svih stanovnika ove općine. Ova koalicija koja je pred vama stvorena je kako bi SDP-ovoj koaliciji rekli dosta. SDP-ova koalicija ne čuje i ne vidi teškoće i vapaj naroda. Oni ne čuju razum i glas koji govori da ne rade dobro, da su skrenuli s puta. Vode Hrvatsku u propast. Kukuriku koalicija nije potrebna Hrvatskoj. Oni nakon 1. srpnja moraju otići jer Hrvatsku nisu voljeli i nisu je zaslužili. Mi ne dolazimo samo kada su izbori, mi smo uvijek s vama. Oni koji ne razumiju kršćanske vrijednosti, ti koji ne rade u interesu hrvatskog naroda, njima nije mjesto u Vladi RH. Oni nas vode u propast, a pod njihovom čizmom, Hrvatska više ne može živjeti.