U Dinjevcu svečano obilježena 26. obljetnica osnivanja HDZ-a za općinu Pitomača

Objavljeno:

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća za poginule branitelje i pokojne članove Hrvatske demokratske zajednice, u Mjesnom domu u Dinjevcu svečano je obilježena 26. obljetnica osnivanja HDZ-a za općinu Pitomača. Svečanoj obljetnici, između ostalih, nazočili su: izaslanik predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka saborski zastupnik Josip Đakić, dopredsjednik ŽO VPŽ župan Tomislav Tolušić, domaćin, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a i načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, tajnica ŽO i predsjednica zajednice žena VPŽ Katarine Zrinski Sanja Kirin, predsjednik mladeži HDZ VPŽ Milan Krmpotić, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, načelnik Lukača Đuro Bukvić, načelnik Suhopolja Marijan Brlek, načelnik Zdenaca Tomislav Durmić, načelnik Špišić Bukovice Hrvoje Miler, načelnik Voćina Predrag Filić, dopredsjednik OO HSS-a Pitomače Damir Begović, predsjednica županijske podružnice HRAST-a Irena Horvat…

Prvi se nazočnima obratio Ivan Erhatić, koji je između ostaloga rekao:

– 26 godina je iza nas, a takvi trebamo ostati i dalje, zajedno. S našim koalicijskim partnerima složni možemo dovesti Hrvatsku na pravi put za boljitak svih u Hrvatskoj.

Nazočne je pozdravio i predsjednik mladeži HDZ-a Pitomače Marko Đakić:

– U ovakvim vremenima ne smijemo zaboraviti naše branitelje koji su dali živote kako bismo mi danas mogli slobodno živjeti. Moramo svim silama spriječiti odlazak mladih iz Hrvatske koje je ova vlast bešćutno potjerala svojim neradom i zanemarivanjem.

Predsjednik Općinskog odbora HDZ Pitomača, načelnik općine Pitomača Željko Grgačić između ostaloga je rekao:

– Hvala stjegonošama i suosnivačima HDZ-a za Pitomaču. Hvala svima vama na 26 godina vjernosti. Suutemeljitelj Stjepan Sulimanac Štefina, čije ime nosi i srednja škola u Pitomači, ostat će u našim srcima jer bez njegove vizije i hrabrosti u ovim krajevima ne bi bilo ni HDZ-a. Danas na području općine HDZ broji više od 750 članova i čini snagu ove općine. U danima koji su pred nama, moramo se svi zajedno angažirati kako bismo raskrinkali lažnu propagandu SDP-a i njihovih satelita. Pozivam vas na zajedništvo i jedinstvo. I danas moramo za Štefinu, za Tuđmana, za Hrvatsku kakvu su oni sanjali.

Dopredsjednik Općinskog odbora HSS-a Pitomače, predsjednik Općinskog vijeća Pitomača Damir Begović obratio se nazočnima i kazao:

– Naša koalicija na području Općine Pitomača na prošlim izborima osvojila je 75% glasova. Mislim da je time sve rečeno te da će i bolji rezultat biti ostvaren na sljedećim izborima. Smatram da je to zajedništvo formula uspjeha jer samo zajedno možemo povesti Hrvatsku iz ove dubioze gdje su nas crveni doveli. Vjera u Boga i hrvatska sloga!

Predsjednica podružnice stranke HRAST i članica predsjedništva Irena Horvat:

– Želim čestitati svim članovima 26. obljetnicu osnivanja HDZ-a i želim vam još puno ovakvih obljetnica. Moramo dovesti Hrvatsku na mjesto na koje pripada, pravo na dostojanstven život. Drago mi je da sam dio ovog događaja i koalicije jer jedino Domoljubna koalicija može spasiti našu Hrvatsku.

Predsjednik Mladeži HDZ-a VPŽ Milan Krmpotić također se obratio nazočnima:

– Čestitam vam na 26. godina rada, truda, zalaganja za HDZ, za Hrvatsku. Prije rata komunistički sistem tjerao je naše roditelje van iz Hrvatske. Danas isto to radi i Vlada Zorana Milanovića. Sve ružno što su napravili nama mladima bit će teško ispraviti. Isto kao što smo dobili i prvu hrvatsku predsjednicu, ponovo ćemo dobiti i hrvatsku Vladu, koja će se zaslužiti zvati Hrvaskom vladom i koja će spriječiti egzodus mladih iz Hrvatske.

Nazočnima se obratio i dopredsjednik ŽO HDZ VPŽ, župan Tomislav Tolušić:

– Hvala vam na 26 godina vjernosti, na radu za našu Hrvatsku, za HDZ. Da nema vas, nebi danas bilo ni ovog grba, ni zastave, a možda ni nas. Ništa što imamo u ovoj općini, nije nam dao SDP. Sud, Gruntovnica, Katastar, škole, Porezna uprava… Sve što smo nekad imali, dala nam je Hrvatska, prava Hrvatska, na čelu s HDZ-om. Ovi su nam sve uzeli. I za to je kriv HDZ, jer 2000. i 2011. godine zbog naših grešaka, hrvatski narod dozvolio je da na čelo države dođu ljudi koji ovu zemlju ne vole. U posljednje 4 godine imamo gospodarsku propast, imamo 100 mlrd duga, ali novca nema. Gdje su novci otišli? U Pitomaču sigurno nisu. Sve što je stiglo ovdje, stigli su novci iz EU fondova. SDP ne voli branitelje, seljake, ništa im nije sveto. Jel to Hrvatska država? Ja mislim da nije i smatram da to treba promjeniti. Jer ako HDZ ne pobijedi na izborima, i mi ćemo morati odseliti van iz Hrvatske, jer Hrvatsku nećemo imati.

Nazočnima se obratio i saborski zastupnik Josip Đakić:

– Na Jarunu je 1989. godine skupina entuzijasta osnivala HDZ. Bez obzira na zabranu održavanja skupa koja je došla iz MUP-a, nisu se predali i osnovali su stranku, zbog onoga što je hrvatski naraod sanjao stoljećima, a to je slobodna i suverena Hrvatska. Naš Štefina kao pripadnik HSS-a, nije čekao nego je krenuo zajedno sa Tuđmanom u osnivanje HDZ-a, tadašnjeg pokreta za Hrvatsku. Rijetki su u to vrijeme, u rujnu 1989. godine, tri mjeseca nakon osnivanja HDZ-a u Hrvatskoj, krenuli u osnivanje općinskih odbora. I sam sam krenuo taj dan u Turnašicu, vidjeti što se to događa važno za Hrvatsku. Svaki sastanak je bio grozan, 5-6 policijskih vozila pratilo nas je, zastrašivali su nas, ali nismo se dali zastrašiti, nego smo ustrajali u svojoj nakani, a to je slobodna i samostalna Republika Hrvastka. Danas imamo zadaću prenijeti ta iskustva na mlade, koji se ne sjećaju tih dana ili se nisu ni rodili. Naša dužnost i obaveza je kao i do sada, jasno ocijeniti i razmisliti. Politika mora biti u službi naroda i samo tada ju možemo nazvati narodnom. Moramo izabrati one koji će danonoćno raditi i služiti na dobrobit naroda. Vjerujem da naša Domoljubna koalicija ima dovoljno sposobnih kadrova, koji će moći povući kada bude trebalo, za boljitak hrvatskog naroda, i to u najkraćem mogućem roku. Imali smo 4 pobjede na posljednjih četiri izbora, a nakon sljedećih izbora brojat ćemo i petu. Naš cilj je ostvariti 75% mandata s našim koalicijskim partnerima…Mi moramo težiti snažnoj pobijedi kako bismo zajedno s našim koalicijskim parnterima donijeli zakone koji će povesti Hrvastku u pravom smjeru. Neka nam živi HDZ, neka nam živi Hrvatska! – naglasio je Joisp Đakić.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U Virovitičko-podravskoj županiji 38,4 posto manje Srba, ostaju bez prava na izbor zamjenika župana

Konačni rezultati popisa stanovništva provedenog 2021., objavljeni prošli četvrtak,...

Slatinčaninu Magic Leonu zlatni gumb u Supertalentu

Nakon 11 godina pred žiri Supertalenta ponovno je stao...

Cijena grijanja ostaje ista pa stanarima stambenih zgrada u nadolazećoj sezoni neće rasti troškovi

– Zbog intervencije Grada Virovitice i tvrtke Poslovni park Virovitica...