U Domu kulture u Zdencima održana je 24. obljetnica Hrvatske demokratske zajednice za općinu Zdenci. Svečanoj proslavi prethodilo je polaganje vijenaca i paljene svijeća za sve poginule branitelje i preminule članove na Mjesnom groblju u Zdencima.

24. obljetnici nazočili su, između ostalih, dopredsjednik Županijskog odbora HDZ-a VPŽ župan Tomislav Tolušić, načelnici općina s područja Virovitičko-podravske županije Mato Damjan, Mirko Mališ, Mirko Rončević, Milan Dundović, Željko Vencl, Josip Granjaš i domaćin, načelnik Općine Zdenci Tomislav Durmić, predsjednica Općinskog vijeća Vidica Kovačević, predstavnici koalicijskih stranaka…

Nazočnima se prvi obratio predsjednik Općinske organizacije HDZ Zdenci načelnik Tomislav Durmić koji se zahvalio svim utemeljiteljima HDZ-a za općinu Zdenci, članovima i simpatizerima te svima onima koji su prošle godine dali potporu koaliciji stranaka na čelu s Hrvatskom demokratskom zajednicom. Naglasio je, između ostaloga, kako je tek nekoliko mjeseci rada iza novog vodstva, odnosno iza tima mladih i sposobnih ljudi koji su spremni učiniti sve kako bi svim žiteljima cijele općine Zdenci osigurali što bolje uvjete života i rada u sredini u kojoj žive. Na kraju je načelnik Durmić čestitao svim prisutnima 24. obljetnicu uz poruku da je sada trenutak da svi ostanemo zajedno još brojniji i jači.

Sve prisutne, u ime gostiju, pozdravio je načelnik Općine Sopje Josip Granjaš. On je također svima nazočnima čestitao 24. obljetnicu uz poruku da se zajedno još snažniji svi trebaju pripremiti za izbore za EU parlament, predsjedničke izbore i, nadamo se vrlo skorašnje, parlamentarne izbore gdje će HDZ pokazati svoju pravu snagu.

Čestitke je potom uputio i dopredsjednik ŽO HDZ Virovitičko-podravske županije, župan Tomislav Tolušić, koji se zahvalio svim članovima na 24 godine zajedništva i povjerenja u Hrvatsku demokratsku zajednicu.

– Ono što se dogodilo prošle godine na lokalnim izborima u Zdencima je stvarno jedan podvig, jer te izbore u Zdencima nije dobio samo HDZ. Dobila ga je cijela općina, sva mjesta i svi koalicijski partneri i pokazano je jedno zajedništvo koje je uspjelo ne da se sruše lošiji, nego da dođu bolji koje će se boriti za ovu općinu – kazao je Tolušić.

– Od države koristi nema, a ovi koji nam vode državu bi mi bili draži da rade za ovaj narod. Ali ne rade, i nisu mi dragi, nego mrski. Ukidaju nam sve moguće, a po novom na sud nećete ići u Požegu, kao što je bilo najavljivano, nego u Bjelovar, što je još dalje. Ukidaju nam se bolnice, ambulante, matični uredi, vikendom i željeznica… To su stvari koje uništavaju cijelu državu, a ne samo Općinu Zdenci i Virovitičko-podravsku županiju i mislim da je već krajnje vrijeme da tome stanemo na kraj – dodao je Tolušić.