U Gornjem Bazju održan predizborni skup koalicije stranaka HDZ-HSS-HSLS-HSP AS-BUZ

Objavljeno:

spot_img

Nekoliko stotina mještana općine Lukač, u novoobnovljenom doma u Gornjem Bazju, koji je zasigurno jedan od najljepših mjesnih domova u ovom dijelu Hrvatske, svjedočilo je veličanstvenom predizbornom skupu koalicije stranaka HDZ-HSS-HSLS-HSP AS-BUZ za Virovitičko-podravsku županiju te koalicije HDZ-HSS s nezavisnim kandidatima za Općinsko vijeće Lukača.

Više stotina mještana općine Lukač, pozdravilo je kandidate, kao i nositelja liste za Županijsku skupštinu saborskog zastupnika Josipa Đakića, te kandidata za župana Tomislava Tolušića i njegove zamjenike Zdravka Dijakovića i Sanju Bošnjak. Na skupu su predstavljeni i kandidati za Općinsko vijeće Lukača koje je predvodio kandidat za načelnika Đuro Bukvić. Uz njih, skupu u Gornjem Bazju, nazočili su i ostali koalicijski partneri, odnosno Ana-Marija Petin, predsjednica Županijske organizacije HSS za Virovitičko-podravsku županiju, županijski povjerenik HSP AS Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš, predsjednica BUZ-a Evica Buljan,…

Na početku skupa, nazočnima se obratio današnji i budući načelnik općine Lukač Đuro Bukvić, koji je svim članovima HDZ-a čestitao 23 obljetnicu od osnutka.

Ovdje na području općine Lukač, u prvom krugu ćemo riješiti sve što treba riješiti. Nemamo vremena čekati 2. lipnja. U nedjelju navečer, 19. svibnja u 19 sati, koalicija stranaka HDZ-HSS imat će svog načelnika u Lukaču, imat će svog zamjenika načelnika i većinu u Općinskom vijeću.

Podsjetio se vremena kada je HDZ 2005. godine dobio povjerenje stanovnika, od kada je iznimno puno napravljeno za dobrobit stanovnika cijele općine. Nabrojao je sve uspjehe na području Općine Lukač, od izgrađenih cesta, uređenih mjesnih domova koji su dani na korištenje svim udrugama na području općine, uređenja sakralnih objekata, stipendiranja studenata, gradnji Područnih škola..

– Zahvaljujem se županu Tolušiću, jer smo uz Virovitičko-podravsku županiju izgradili dvije nove škole u Velikom Polju i Lukaču. To sve ostaje za naše buduće generacije.

Naglasio je velike infrastrukturne projekte na području općine, od plinofikacije, vodovodne mreže, gradnje sustava odvodnje, potpisanih ugovora o gradnji kanalizacija diljem općine. Osim toga, Đuro Bukvić je naglasio.

Kada 1. srpnja Hrvatska uđe u Europsku uniju, općina Lukač će biti spremna sa svojim projektima aplicirati i povući sredstva iz EU fondova. Jedan takav projekt smo uz pomoć Virovitičko-podravske županije i VIDRA-e dobili. Radi se o obnovi Dvorca u Kapela Dvoru, projektu vrijednom oko 15 milijuna kuna čime će Kapela Dvor postati stjecište svih biciklističkih putova. Sve to radimo s ciljem dobrobiti za sve žitelje, svih naših naselja na području Lukača.

Istaknuo je kako se mora pomoći selu i poljoprivrednicima, jer je danas selo u teškoj situaciji. Sjetio se i kako je 2005. godine na području općine bilo samo 10-ak firmi i obrta…

Od tada smo raznim mjerama pomagali gospodarstvenicima i danas, na području općine, imamo najveći broj pravnih osoba, imamo 50 tvrtki i obrta na ovom području. Sve ovo radili smo samo s jednim ciljem, dobrobit cijele općine Lukač, svakog naselja, svakog našeg stanovnika.

Potom se nazočnima obratila predsjednica HSS-a Virovitičko-podravske županije, Ana-Marija Petin.

– Ova koalicija, kako na razini županije, tako i općine Lukač, ima snagu zajedništva. Nemojte dati glas onima koji žele da postanete najamni radnici na svom zemljištu. Oni su ti koji donose zakon koji ne ide u prilog ruralnim sredinama. Mi smo snaga zajedništva, koja ima za cilj vratiti selu ono što mu je uzeto i što mu se u zadnjih godinu i pol dana uzima, otkad je na vlasti koalicija okupljena oko SDP-a.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...