Prva interaktivna radionica ”Zahtjevi roditeljstva u vrijeme pandemije“ održat će se 29. 9. 2020. u 17:30h u Kabinetu SRETNO DIJETE, a pripremljena je s novom vanjskom suradnicom, univ.spec.prof.psych. Sandrom Matošinom Borbaš.

Način života u ovoj godini promijenio se i pred sve nas stavio nove zahtjeve – pred roditelje, stručnjake, a posebno pred djecu. Sada živimo drugačije nego prije i imamo „novo normalno“. 

Na primjerima iz prakse i povećanom opsegu i opisu posla nakon povratka radu s djecom 4. svibnja  uvidjeli smo veliku važnost stručne pomoći i savjetovanja roditelja. Svi smo se našli pred velikim izazovima. Teškoće samoregulacije postale su puno značajniji problem jer su djeca duži period provodila u zatvorenim prostorima ili dvorištima, bez igre s prijateljima. S obzirom na to da su vrtići, škole i fakulteti bili zatvoreni, nedostajalo je i iskustvo socijalizacije, igre, druženja, učenja, izgubile su se uobičajene dnevne rutine… Neki su roditelji morali raditi i odlaziti na posao, dok su drugi radili od kuće. Kako je sve to utjecalo na funkcioniranje cijele obitelji zna svatko od nas i svatko od vas – jer smo svi na svojoj koži osjetili „novo normalno“.  Iz vlastitog iskustva – najteže je bilo izdržati psihički, zadržati pozitivan stav i pogled na život. Kada smo 20. ožujka morali zaključati vrata svojih radnih mjesta, nismo znali što i kako će biti kasnije, kada ćemo moći ponovno raditi i hoćemo li opstati, ustati ili odustati. 

Nema dvojbe oko toga da je ova pandemija utjecala na život svih nas, a pred roditelje stavila neke nove izazove, nove promjene u svakodnevnom funkcioniranju –  odlazak u vrtić ili školu uz nova pravila, online nastava, što s djecom ako vrtići i škole ne rade… Mnogo novosti, pitanja, a malo odgovora. 

Što o temi „Zahtjevi roditeljstva u vrijeme pandemije“ kaže naša nova vanjska suradnica, možete poslušati 29. 9. 2020. u 17:30h u Kabinetu SRETNO DIJETE, ul. Ferde Rusana 14, Virovitica. 

Cijena sudjelovanja na interaktivnoj radionici za sve zainteresirane iznosi 40,00kn pojedinačno, 70,00kn za dvije kotizacije te 100,00kn za tri kotizacije. Za roditelje, korisnike usluga Kabineta SRETNO DIJETE, radionice su besplatne. 

Radionice će se odvijati uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.