Virovitičko-podravska županija nositelj je projekta čija je vrijednost 2.115.972,33 eura, a isti je sufinanciran EU sredstvima iz IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska 2007-2013. Partneri na projektu su Grad Szentlőrinc i VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Projekt je najveći u Trećem pozivu te ujedno i najveći turistički projekt cijelog Programa.

Biciklistički maraton počinje polaskom u 8.00 sati iz Szentlőrinca u Mađarskoj. Dolazak za sudionike iz Hrvatske planiran je dan ranije, 18. listopada u poslijepodnevnim satima uz organizirano noćenje, a završava u Virovitici (očekivano vrijeme dolaska 13.00 sati).

Pozivamo Vas na sudjelovanje u maratonu na relaciji Virovitica (Republika Hrvatska) – Szentlőrinc (Republika Mađarska).

Program obilježavanja i ruta maratona nalazi se u prilogu Poziva. Za sve dodatne informacije možete se obratiti Ivanu Laziću iz VIDRA – Agencije za regionalni razvoj Virovitičko – podravske županije (tel. 033/638-267 ili email: ivan.lazic@ravidra.hr)

Molimo da svoju zainteresiranost za sudjelovanje u maratonu potvrdite najkasnije do 17. listopada 2014. godine.

Podsjetimo, u sklopu projekta Drava4Enjoy obnavlja se Kurija Janković u Kapeli Dvoru i obilježavaju se biciklističke staze na području Virovitičko-podravske županije. Kurija (dvorac) se obnavlja u svrhu Turističko-edukacijskog centra, a u sklopu nje će biti turistička info-točka, Wi-Fi, suvenirnica i edukacijske dvorane. Turističko-edukacijski centar u Kapela Dvoru bit će središnja točka biciklističkih staza koje se kroz projekt označavaju, a obuhvaćaju područje Pitomača-Terezino Polje, Kapela Dvor-Virovitica i Lukač-Budakovac.

Print