U Noskovačkoj Dubravi održana prezentacija projekta IPA prekograničnog programa ”Tri rijeke = Jedan cilj”

Objavljeno:

spot_img

U utorak, 28. travnja, u Informativno edukativnom centru u Noskovačkoj Dubravi održana je prezentacija projekta „Obnova krajobraza i zaštita biološke raznolikosti u okviru suradnje na području prekograničnog Rezervata biosfere“ (akronim projekta: Tri rijeke = Jedan cilj) IPA prekograničnog programa CBC HU-HR 2007-2013.

IMG_7160

Na početku konferencije prisutne je u ime organizatora, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, pozdravila ravnateljica Tatjana Arnold Sabo.

IPA prekogranični program Mađarska-Hrvatska 2007-2013 i 2014-2020 predstavio Andras Talos iz Zajedničkog tehničkog tajništvo u Budimpešti, a potom su predstavljene projektne aktivnosti hrvatskih, kao i mađarskih projektnih partnera te logo i web stranica projekta “Tri rijeke = Jedan cilj”.

U projektu vrijednom 930.662,78 eura (sufinanciranje EU iznosi 791.057,34 eura), sudjeluje 6 županijskih Javnih ustanova (Međimurska, Varaždinska, Koprivničko-križevačka, Virovitičko-podravska, Osječko-baranjska i Vukovarsko srijemska županija) s hrvatske strane, te Nacionalni park Dunav-Drava s mađarske strane.

„Projekt je usmjeren na poboljšanje stanja i uvjeta u zaštićenim područjima, ali i na prezentaciju, promociju i razvoj turizma u zaštićenim dijelovima prirode. Javna ustanova ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije ovim projektom nastavlja s obnovom Informativno edukativnog centra. Ostao nam je podrumski dio, koji će ići u rekonstrukciju te će se djelomično opremiti bioistraživačka stanica u podrumskom dijelu. Obnavljamo i zaštićeni perivoj oko centra i postavljamo parkovnu infrastrukturu kojom bi taj zaštićeni spomenik parkovne arhitekture približili posjetiocima u ovom području“ – naglasila je Tatjana Arnold Sabo.

Konferencija je završila obilaskom Poučne staze Dravi u zagrljaj.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...