U zgradi Ljetnikovca grofa Draškovica u Noskovačkoj Dubravi danas je otvoren novi Informativno edukativni centar koji je, kao i Područna škola Noskovci, obnovljen u sklopu Projekta integracije u EU Natura 2000. Prostore novog Informativno edukativnog centra, kao i prostore obnovljene Područne škole, otvorio je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović. Uz ministra Zmajlovića, župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića i domaćina, načelnika općine Čađavica Mirka Rončevića, otvorenju su prisustvovali saborski zastupnici s područja županije Josip Đakić i Tomislav Žagar, pomoćnik ministra za zaštitu prirode, Nenad Strzirep, predsjednik Županijske skupštine, Josip Novogradec, zamjenik župana, Zdravko Dijaković, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim vrijednostima Virovitičko-podravske županije, Tatjana Arnold Sabo, gradonačelnici i načelnici s područja županije…

Radovi na obnovi Ljetnikovca grofa Draškovića u Noskovačkoj Dubravi započeti su u veljači ove godine, a dovršeno je postavljanje novog krovišta, uređeno potkrovlje i sve unutarnje prostorije. Osim obnovljenog Centra, gdje će se provoditi program “Škola u prirodi”, u zgradi Ljetnikovca obnovljena je i Područna škola Osnovne škole “Davorin Trstenjak” Čađavica. U potkrovlju nalaze se dvije sobe sa 16 ležajeva, što omogućuje i razvoj turizma u mjestu, općini, ali i županiji.

Projekt integracije u EU natura 2000, u sklopu kojeg je nastao novi Informativno Edukativni centar i obnovljena Područna škola Noskovci, vrijedan je 2,2 milijuna kuna, a nominirala ga Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Virovitičko-podravske županije.