U utorak, 28. listopada, u Informativno edukativnom centru Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije u Noskovačkoj Dubravi, započeo je Godišnji susret ravnatelja Javnih ustanova (županijskih, gradskih i općinskih) koje se bave zaštitom prirode.

Uz župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića, otvaranju i radu Godišnjeg susreta nazočili su pomoćnik ministra za zaštitu okoliša i prirode Nenad Strizrep, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Müller, voditelj Ureda projekta Integracija u EU Natura 2000 Igor Kreitmeyer, načelnik općine Čađavica Mirko Rončević i ravnateljica Parka prirode Papuk Kristina Kožić.

Sudionicima Susreta obratili su se župan Tomislav Tolušić i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Müller, a Godišnji susret otvorio je pomoćnik ministra za zaštitu okoliša i prirode, Nenad Strizrep.

Sven Müller predstavio je mogućnosti financiranja sektora zaštite prirode od strane Fonda, dok je status projekta Integracija u EU Natura 2000 na nivou RH predstavio voditelj Ureda pri Ministarstvu zaštite okoliša i prirode Igor Kreitmeyer.

U stanci, sudionicima Susreta predstavio se KUD Podravina iz Čađavice, a u nastavku su predstavljeni projekti Javnih ustanova. Prvi dan Godišnjeg susreta završio je predavanjem Hrvoja Nevečerela sa Šumarskog fakulteta iz Zagrebao parkovnom oblikovanju.