U novoj dnevnoj bolnici u Virovitici, smjestit će se patohistološki, citološki i medicinsko-biokemijski laboratorij, dnevna internistička bolnica uz provođenje imunohistokemijske analize tumorskih biljega

Objavljeno:

Nakon što je bespovratnim europskim sredstvima opremljena Opća bolnica Virovitica, završena je i gradnja aneksa B1 nove dnevne bolnice. Riječ je o jednom od najvećih i najznačajnijih projekata na području Virovitičko-podravske županije „Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica“ vrijednog 50 milijuna bespovratnih EU kuna, odobrenih u stopostotnom iznosu što predstavlja jedan od najvećih ostvareni europskih projekata Razvojne agencije VIDRA i Virovitičko-podravske županije i koji će tako biti u potpunosti završen. Projektom je izgrađen Aneks B1 – Dnevne bolnice Opće bolnice Virovitica ukupne vrijednosti radova od 21.827.849,53 kune.

U novom krilu bolnice smjestit će se tri bolnička laboratorija, patohistološki, citološki i medicinsko-biokemijski, što će omogućiti bržu i bolju analizu. Osim toga u novoj zgradi će biti i dnevna internistička bolnica. U novim prostorima će se uvesti novi dijagnostički postupci kao što su imunohistokemijska analiza tumorskih biljega što će uvelike povećati kvalitetu liječenja pacijenata koji dolaze iz Virovitičko-podravske ali i susjednih županija.

Istodobno je, za 26 milijuna kuna, nabavljena prijeko potrebna oprema kojom su opremljene operacijske sale, središnja sterilizacija, jedinica za intenzivno liječenje, dnevna bolnica. Dobivenim medicinskim aparatima, pacijenti više ne moraju ići u Zagreb i veća mjesta, jer će zahvaljujući modernoj tehnologiji, istu kvalitetu usluge imati i u Virovitici.

Osim toga, provedbom ovog projekta virovitička Opća bolnica smanjit će liste čekanja, broj akutnih kreveta te istovremeno povećati funkcionalnost dnevnih bolnica. Zanimljivo, do sada se u Općoj bolnici Virovitica moglo raditi 375 različitih operativnih postupaka, dok će se sada, nabavkom ove opreme, taj broj podići na 450. Ovo je nastavak ulaganja u Opću bolnicu Virovitica, gdje je 2010. otvorena nova zgrada bolnice, a u prošloj godini uz podršku Vlade RH, nabavljen je novi CT uređaj kao i magnetska rezonanca.

Riječ je o iznimno važnom projektu i za grad Viroviticu i cijelu Virovitičko-podravsku županiju, jer izgradnjom novih kapaciteta, bolnica svojim stanovnicima, ali i stanovnicima susjednih županija koji koriste usluge Opće bolnice Virovitica, nudi još bolju i kvalitetniju uslugu i skrb. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni