U Općoj bolnici Virovitica nisu znali upravljati ali znaju kadrovirati!

Objavljeno:

BolnicaPrije nešto više od mjesec dana Skupština Virovitičko-podravske županije donijela je odluku o davanju Opće bolnice Virovitica Ministarstvu zdravlja na sanaciju. Iako je rok koji je ministarstvo propisalo bio 31.01. Virovitičko-podravska županija odlučila se na taj korak s kašnjenjem iz razloga nemogućnosti saniranja gubitka bolnice koji je dostigao iznos od oko 27 milijuna kuna.

Sljedeći korak je postavljanje Sanacijskog vijeća koje će imenovati Ministarstvo zdravlja, a koje će za zadaću imati odraditi sve ono što nije znala sadašnja uprava ove ustanove – posložiti poslovanje kako bi bolnica radila pozitivno, i naravno, bez zakidanja bilo kojeg prava pacijenata na kvalitetnu uslugu.

Uprava, koja nije imala znanja bolnicu voditi na kvalitetan način zadnjih dana pokazuje da je vrlo umješna u kadroviranju, samo par dana prije imenovanja Sanacijskog vijeća.

Naime, raspisan je natječaj za šefove odjela, što znači osoba koje bi trebale biti prvi suradnici ravnatelju ( u ovom slučaju sanacijskom vijeću ) što je krajnje nekorektan potez nekoga tko je na odlasku i tko ne misli snositi odgovornost za kasnije postupanje.

Jedino što se na ovakav način može postići je unijeti razdor među strukom, obzirom na okolnosti u kojima je bolnica trenutno. Slikovito rečeno, stavljanje je to „lisica na ruke“ novoj upravi, sanacijskom vijeću koje će, ipak se nadamo, znati postaviti se i prema ovom problemu.

Apeliramo i na Upravno vijeće bolnice da reagira na ovaj nesmotren potez ravnateljice.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Slatinčaninu Magic Leonu zlatni gumb u Supertalentu

Nakon 11 godina pred žiri Supertalenta ponovno je stao...

Cijena grijanja ostaje ista pa stanarima stambenih zgrada u nadolazećoj sezoni neće rasti troškovi

– Zbog intervencije Grada Virovitice i tvrtke Poslovni park Virovitica...

Virovitičku županiju napustilo 17% stanovništva!

Broj stanovnika Hrvatske smanjio se 2021. u odnosu na...