Povodom Svjetskog dana seoskih žena u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije održana je u gradu Orahovici manifestacija pod nazivom”Od tradicije ka suvremenosti”.

U sklopu događanja otvorena je izložba ručnih radova seoskih žena. Izloženi radovi obuhvatili su tradicijske vještine izrade različitih predmeta kao i upotrebu novih tehnika izrade različitih predmeta, slika i modnih detalja. Svoje radove predstavili su: Vesna Petričević u suvremenim tehnikama obrade predmeta i slika, Udruga Cer iz Crnca ,udruga Lipa iz Rastovca, Udruga Umirovljenika iz Orahovice te LAG Papuk predstavile su se tradicijskim vještinama izrade primijenjenim u modernom dizajnu kako predmeta uporabne vrijednosti tako i modnih detalja.

U sklopu događanja održan je i okrugli stol na kojemu je Ana Marija Petin predsjednica Skupštine Virovitičko-podravske županije govorila o današnjem položaju žena iz ruralnih krajeva u javnom i političkom životu ,Saša Rister predsjednik LAGA Papuk održao je izlaganje na temu “Mjere ruralnog razvoja”, Predsjednica povjerenstva Desa kolesarić prisutne je upoznala s ulogom Povjerenstva i važnosti uspostave ravnopravnosti spolova kao i važnosti obilježavanja Svjetskog dana seoskih žena za postizanje afirmacije i pravilnog vrednovanja rada i uloge seoske žene u razvoju društva.

Manifestaciju su posjetili i učenici Srednje škole Stjepan Ivšić iz Orahovice pod vodstvom profesorice Suzane Đebro za koje je upriličeno predavanje o Ravnopravnosti spolova koje su održale Ana Marija Petin predsjednica županijske Skupštine Virovitičko-podravske županije i Desa Kolesarič predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Virovitičko-podravske županije.