U Orahovici će do kraja rujna biti sagrađena sunčana elektrana

Objavljeno:

Čelnici tvrtke ”Sunstroom d.o.o.” Reinout F. J. Das i Felix Unković u Orahovici su orahovačkim gradonačelnikom Josipom Nemecom i predsjednikom gradskog odbora za obnovljive izvor energije Alanom Grgićem, potvrdili osnivanje tvrtke ”Sunstroom Orahovica d.o.o.”

-Mi smo u Orahovicu došli kako bi potvrdili osnivanje tvrtke ”Sunstroom Orahovica” s kojom mi iskazujemo želju za nastavkom suradnje sukladno potpisanom ugovoru s gradom Orahovica o izgradnji druge faze sunčane elektrane koja će biti četiri do pet puta veća od one prve koju ćemo kroz dva mjeseca isporučiti na tržište, a ukupna proizvedena energije te druge faze bit će isporučivana prema potrebama skoro za dvije Orahovice.

Dakle, mogu reći da će elektrana do konca rujna biti gotova, mi smo već odradili sve pripreme i već za 15 dana stiže prvi materijal za gradnju ograda. Ime „Sunstroom Orahovica“ ima svoj smisao jer i time želimo potvrditi suradnju naše tvrtke i grada Orahovice čijim ljudima moram odati veliko priznanje na iznimnom radu i pravoj susretljivosti bez kojih ovoga posla ne bi niti bilo. – kaže novi predsjednik uprave tvrtke ”Sunstroom Orahovica” Felix Unković. Orahovački gradonačelnik Josip Nemec također je izrazio veliko zadovoljstvo suradnjom s ovom velikom europskom tvrtkom te naglasio:

– Moram pohvaliti veliku ozbiljnost i profesionalnosti tvrtke Sunstroom koja je vrlo brzo s riječi prešla na djelo. Danas nije lako jednu tako veliku europski i svjetsku tvrtku dovesti u jedno malo mjesto kao što je Orahovica i moram reći da imamo veliku čast poslovati i raditi s ovim ljudima i ovom tvrtkom. Naša će elektrana i novoosnovana tvrtka imati veliki značaj kako u gradu i regiji tako i u cijeloj Hrvatskoj jer će ovo biti ipak najveća solarna elektrana u našoj državi. Ovo jako puno znači za naš grad, tvrtka će zaposliti i određeni broj ljudi i te puno doprinjeti gospodarstvu našega grada. – zaključio je Nemec. Gradu Orahovici zahvalio se i generalni direktor tvrtke ”Sunstroom” Reinout F. J. Das također pohvalivši gradski tim na iznimno korektno i profesionalno odrađenom poslu i suradnji.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Padaju cijene? Evo koliko bi trebali pojeftiniti dizel i benzin

Prema dvotjednom prosjeku cijena, od utorka bi značajno trebali...

Vrhovni sud smanjio kaznu bivšoj šefici Porezne Virovitičanki Nadi Čavlović-Smiljanec

Bivša ravnateljica Porezne uprave i bivša SDP-ova saborska zastupnica Nada...

Index.hr: Sud blokirao vinariju Tomislava Tolušića

NA ZAHTJEV europskog tužiteljstva (EPPO) bivšem ministru poljoprivrede Tomislavu...

Najniže plaće su Hrvatskoj su u Virovitičko-podravskoj županiji

Državni zavod za statistiku objavio je podatke o prosječnim...