U petak 12. kolovoza s počekom od 14,30 sati, u Maloj sali Virovitičko-podravske županije u Virovitici, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, potpisat će posljednja četiri ugovora za opremanje Panonskog drvnog centra kompetencija koji će se otvoriti u sklopu obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije 2. rujna.
Oprema je vrijedna 3.581.780,85 kuna, a nju sačinjavaju: Oprema za istraživanje svojstva drveta; Oprema za mjerenje i ispitivanje mehaničkih svojstava materijala; Opremanje računalnom i foto video opremom.

Panonski drvni centar kompetencija najznačajniji je i najveći EU projekt u Virovitičko-podravskoj županiji. Centar se gradi u sklopu EU projekta vrijednog 45 milijuna kuna, od čega 99 posto sredstava daje Europska unija, a 1 posto Virovitičko-podravska županija. Projekt Panonski drvni centar kompetencija je prvi i najveći projekt u Republici Hrvatskoj realiziran iz Strukturnih fondova EU u okviru Poziva za dostavu projektnih prijava “Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu” iz Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013.

Nositelj projekta kroz koji je realiziran Panonski drvni centar kompetencija je Virovitičko-podravska županija, a partneri projekta su VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, zagrebački Šumarski fakultet i Institut Ruđer Bošković.