snimio: Ivan Šemper
snimio: Ivan Šemper

Pjesma ”Moja tugo“ koju su uglazbilii Saša Rališ i Stjepan Rudinski na stihove Davora Magušića i Zorana Kune, a u Pitomači 2012. godine otpjevali tamburaši ”Šokci“ iz Osijeka proglašena je najslušanijom na Glazbenom festivalu ”Pjesme Podravine i Podravlja 2013“, a na dvije večeri izvedene su 42 nove skladbe, te objavljene na dvostrukom albumu.

Nagradu publike na večeri Podravine u petak dobila je Matea Šipek za pjesmu ”Podravac je nek’ se zna“, a na Večeri Podravlja u subotu uz izravni prijenos HTV-a duet Kristina i Nikolina Domović koje su pjevale skladbu ”Tragom tvojih pjesama“ autora glazbe Siniše Leopolda i teksta Rajka Stilinovića. Posebne festivalske nagrade dodijeljene su mladom kantautoru Igoru Drvenkaru i skladbi „Priča tamburaša“, te za najbolju vokalnu izvedbu Adalbertu Turneru Juciju koji je izveo pjesmu ”Tješi me Podravina“. Slikar Stjepan Đukić Pišta po tradiciji daruje svoje djelo festivalu, a ovaj puta je portret poznatog pjesnika Drage Britvića dugogodišnjeg suradnika ove priredbe darivao njegovoj obitelji.

Prve večeri više od tisuću posjetitelja u školskoj dvorani OŠ Petra Preradovića najtoplije je primilo nastupe Gazda, Veselih Podravaca, Od srca do srca, Zlatnih struna, kvarteta Gubec, Ivan Fiolića i Vida Baloga, a na subotnjoj završnici Šime Jovanovca, Stjepana Jeršeka Štefa, Ćire Gašparca, Podravskih mužikaša, Ravnice, Žige sa Antonijom Šolom, Garavuša i Bisernice. (Večernji list)