U Pitomači je jučer potpisan sporazum o zajedničkom nastupu SDP-a, HNS-a i HSPD-a na izborima za načelnika općine te Općinsko vijeće općine Pitomača. Dogovoreno je da će kandidat za načelnika biti Marijan Rengel iz HNS-a.

U ime SDP-a dokument je potpisala Ivana Deskar, potpredsjednica općinske organizacije, Tomo Mlinjarić, predsjednik HNS-a virovitičko-podravske županije te Marijan Čop, predsjednik općinske organizacije HSPD-a Pitomača. ”Dogovor oko naše koalicije bio je konstruktivan i brz, što ne čudi s obzirom na zajednički cilj: zadobiti povjerenje mještana općine Pitomača novim, mladim i školovanim ljudima.

Konkretnim gospodarskim programima želimo napraviti zaokret u politici Općine te zaustaviti negativne trendove i vratiti Pitomaču na kartu Hrvatske. Svjesni smo zadatka koji će biti pred nama i onoga što mještani od nas očekuju i spremni smo na to.

U sljedećih mjesec dana nastojat ćemo argumentima uvjeriti naše sumještane da ćemo, prije svega poštenim i profesionalnim radom, neopterećeni bilo kakvim obavezama prema bilo kome, općinu Pitomača usmjeriti u pravom smjeru na zadovoljstvo svih, a ne samo odabranih” rekao je Marijan Rengel.

Kandidati za njegove zamjenike su Ivana Deskar te Zoran Kovač iz pitomačkog SDP-a. U sljedećih nekoliko dana koalicija HNS-SDP-HSPD predstavit će kandidate za Općinsko vijeće općine Pitomača te program koalicije za sljedeće četiri godine. “