U Pitomači predstavljen Poljoprivredni program Koalicije za Premijera

Objavljeno:

spot_img

Na braniteljskoj poljoprivrednoj zadruzi „Virovitičko povrće“ u Pitomači, Koalicija za Premijera, predvođena Milanom Bandićem, u petak je predstavila svoj poljoprivredni program: „Razvoj hrvatskog sela – proizvodnja hrane i očuvanje života u ruralnom području“.

Milan Bandić, predsjednik BM 365 – Stranke rada i solidarnosti podsjetio je okupljene kako je Hrvatska od završetka Domovinskog rata imala šest Vlada – četiri HDZ-ove i dvije SDP-ove.

„HDZ je napravio četiri kuće, a SDP dvije. Te su kuće danas urušene, polusrušene ili potpuno srušene. I sada bi oni opet htjeli graditi hrvatske kuće. A kako nekome dati da ti gradi kuću, kada su sve kuće koju su dosad gradili uništene“, upitao se Bandić i pozvao sve da „glasaju za sebe, za bolje sutra i ljude koje mogu nešto napraviti“.

Kazao je i kako je sve ispite u Zagrebu položio „s peticom“, a sada zajedno s koalicijskim partnerima želi s istom ocjenom položiti ispit i za cijelu Hrvatsku.

„U Domovinskom smo ratu pobijedili zahvaljujući pomirbi, a u Domovinskom miru ćemo pobijediti zahvaljujući zajedništvu svih koji znaju i žele raditi. Idemo delati!“, poručio je Bandić i obećao kako će se do kraja ove izborne kampanje vratiti u Pitomaču i potkovati jednog konja.

„Ništa mi nije strano. Znam i konje potkivati. Nisam to dugo radio, ali bit ću nježan. A pozivam i svoju protukandidate da probaju potkovati konja. Ali oni su konja vidjeli samo na televiziji i ne znam kako bi prošli“, kazao je Bandić.

Predsjednik Novog vala – Stranke razvoja, Ljubo Jurčić istaknuo je kako je povećanje proizvodnje rješenje za hrvatski razvoj i bolji standard građana.

„Hrvatska ima resurse koji omogućavaju duplo veću proizvodnju, ali nema politiku koja može organizirati da se iskoriste ti resursi. Nema nikakvih objektivnih prepreka za to, osim nesposobnih Vlada koje smo do sada birali. A Hrvatska zaslužuje puno bolje. Zaslužuje ljude koji mogu organizirati sustav, koji mogu provoditi politike kako bi hrvatski građani bolje živjeli“, istaknuo je Jurčić.

Milivoj Špika, predsjednik Bloka umirovljenika zajedno naglasio je da svaka države nastoji postići tri cilja – neovisnost o energiji, novcu i hrani.

„U Hrvatskoj postoji tri milijuna hektara obradive površine, ali pola od toga je u šikari. Od 250 000 hektara pogodnih za navodnjavanje, navodnjava se tek 20-tak tisuća hektara. I sada će oni koji su doveli Hrvatsku u takvu situaciju, u kampanji ponovno dolaziti ovdje i obećavati „brda i doline“. S druge strane, ovdje je s nama budući premijer Bandić, koji iza sebe i opipljive rezultate. 11. rujna građani će imati popravni ispit i vjerujem da se ovaj puta neće dati prevariti“, rekao je Špika.

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Pogledajte kako izgleda preuređeni restoran Flora

Novouređeni restoran Flora od ponedjeljka otvara svoja vrata: Uživajte...

U Pejačevićevoj uskoro 46 novih parkirnih mjesta

Uskoro će biti riješen problem parkiranja i zaustavljanja pored...

Pojačan nadzor prometa za Vincekovo

Pred nama je vikend kojega će brojni vinogradari proslaviti...