U Pitomači se održava edukacija o pravilnom ponašanju u prometu

Objavljeno:

U organizaciji Autokluba Virovitica i Policijske uprave virovitičko – podravske od 17. do 19. veljače 2016. godine djelatnici Hrvatskog autokluba u sportskoj dvorani u Pitomači provode preventivno edukativne aktivnosti projekta Vidi i klikni kojim su u proteklih nekoliko godina educirali djecu o pravilnom ponašanju u prometu u brojnim mjestima diljem Hrvatske.

Pitomača

Edukativne radionice su prvoga dana, u srijedu 17. veljače 2016. godine s početkom u 10 i 11,30 sati održane za predškolske skupine Dječjeg vrtića Potočnica Pitomača, a u četvrtak i petak će biti održane za učenike prvih razreda centralne i područnih škola Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača.

Oba dana se održavaju po dvije prezentacije, pa će tako u provedbi ovog projekta u Pitomači prisustvovati pedesetak polaznika vrtića i preko sto učenika prvih razreda.

Pitomača

Djelatnici HAKa korištenjem električnog automobila, parkiranih vozila, nogostupa i pješačkog prijelaza, semafora i drugih elemenata u prometu podučavaju o sigurnom sudjelovanju u prometu djece pješaka i prijevozu djece u vozilima.
Sudjelovanjem u ovoj interaktivnoj prezentaciji djeca uče pravila sudjelovanja u prometu i da se u vozilu treba prevoziti u dječjoj sjedalici na stražnjem sjedalu, a na opasnosti prijevoza bez korištenja sigurnosnog pojasa im je ukazao simpatični krpeni lutak Haki koji je pri sporoj vožnji ostao bez kape, a u malo ozbiljnijoj situaciji ozbiljno nastradao.

Pitomača

No, kroz ovu prezentaciju mališani Pitomače, kao i njihovi brojni prijatelji iz cijele Hrvatske, zajedno sa Hakijem, uče da u prometu treba vidjeti sve što se događa i biti viđen, a u vozilu „kliknuti“ sigurnosnim pojasom prije polaska.

Sudjelovanje u ovom projektu HAKa je prva od ovogodišnjih prometno – preventivnih aktivnosti usmjerenih prema predškolskim skupinama dječjih vrtića kojima će djelatnici policijske uprave pokušati educirati djecu s područja cijele županije za sudjelovanje u prometu kada krenu u školu.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U Virovitičko-podravskoj županiji 38,4 posto manje Srba, ostaju bez prava na izbor zamjenika župana

Konačni rezultati popisa stanovništva provedenog 2021., objavljeni prošli četvrtak,...

Slatinčaninu Magic Leonu zlatni gumb u Supertalentu

Nakon 11 godina pred žiri Supertalenta ponovno je stao...

Cijena grijanja ostaje ista pa stanarima stambenih zgrada u nadolazećoj sezoni neće rasti troškovi

– Zbog intervencije Grada Virovitice i tvrtke Poslovni park Virovitica...