Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica općine Pitomača i Srednja škola Stjepana Sulimanca iz Pitomače u suradnji s Gastronomsko-edukacijskim centrom Klub gastronomada iz Zagreba, a uz potporu Hrvatske turističke zajednice, organiziraju gastro radionice pod nazivom Edukativne radionice na temu promocije izvornih gastronomskih i enoloških proizvoda i usluga, te stvaranja gastro ikona područja Virovitičko-podravske županije.

Gastro radionice se održavaju u petak, 14., te u subotu 15. studenog u prostorima Srednje škole Stjepana Sulimanca u Pitomači, Dravska ulica 41.

Cilj radionica je unaprjeđenje znanja kuhara i konobara, vlasnika i upravitelja ugostiteljskih objekata i objekata sa seosko-turističkom ponudom, nastavničkog kadra u strukovnim/ugostiteljskim školama, te nositeljima ostalih srodnih i s turizmom povezanih djelatnosti, s naglaskom na povećanje kvalitete ponude jela i vina autohtonih i tradicionalnih vrijednosti. Predavači na radionici su članovi Udruge Gastronomadi, profesionalni gastronomi, kuhari i enolozi sa velikim iskustvom u praksi ugostiteljstva, turizma i gastronomskim trendovima.