spot_img

U ponedjeljak 16. travnja počinju radovi na rekonstrukciji ceste od Slatinskog Drenovca do Jankovca

Objavljeno:

U ponedjeljak 16. travnja s početkom od 14,00 sati, započet će radovi na rekonstrukciji dijela županijske ceste ŽC 4253, dionica Slatinski Drenovac – Jankovac – granica Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije.

Jankovac
Jankovac, foto: Virovitica.info

Tako će do ljeta 2019. godine, mnogobrojni turisti koji pohode Papuk, do Jankovca moći asfaltiranom cestom.
Vrijednost radova rekonstrukcije dionice ceste od Slatinskog Drenovca preko Jankovca do granice Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije iznosi 19.312.466,25 kuna.

– Ovo je dio projekta Geopriče UNESCO Geoparka Papuk, ukupne vrijednosti oko 90 milijuna kuna, u sklopu kojeg će Voćin dobiti multimedijalni Geo info centar, a uz niz ostalih sadržaja, obnovit će se cesta do Jankovca odnosno do granice s Požeško-slavonskom županijom. Asfaltiranjem ove ceste, značajno će se povećati broj dolazaka turista i na Jankovac, u sam Park prirode Papuk, ali i cijelu Virovitičko-podravsku te Požeško-slavonsku županiju, jer će turističke destinacije na ovom području biti puno dostupnije – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Duljina ceste je 9,1 kilometar. Prvo će se obavljati radovi na odvodnji, uređenju mostova, a na kraju će slijediti asfaltiranje same dionice.

Postojeća širina makadamskog kolnika iznosit će četiri metra, a ona će nakon rekonstrukcije biti 5 metara od Slatinskog Drenovca do Jankovca, te 4,5 metara od Jankovca do granice Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije.
U sklopu radova , riješit će se pitanje odvodnje, izradom drenaže i rigola cijelom dužinom trase, zamijenit će se i popraviti ukupno 40 cijevnih cestovnih propust, te osam cestovnih mostova s uređenim uljevima i izljevima. Pri izvedbi radova, nastojat će se što manje zadirati u okolinu kako bi se očuvale prirodne ljepote Parka prirode Papuk. Osim toga, pri rekonstrukciji će se izraditi i potporni zidovi kao i odbojne ograde.

Park prirode Papuk kao prijavitelj projekta u partnerstvu sa Županijskom upravom za ceste Virovitičko-podravske županije. To je do sada najveći projektni prijedlog odobren u ovom dijelu Hrvatske. Studiju izvodljivosti i prijavnu dokumentaciju izradila je VIDRA agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a veliku potporu njegovoj realizaciji dali su i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Čorić kao i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, Tomislav Petric, saborski zastupnik Josip Đakić… Izvođači radova su zajednica ponuditelja Osijek Koteks i Gravia Osijek.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni