U kuharici „Gastro putovanje Virovitičko-podravskom županijom“, koja je nedavno predstavljena u Virovitici, pronaći ćete razne domaće tradicionalne specijalitete poput kašnjaka, prgica, granadir marša, dizanice i supite, ali i recepte karakteristične za određena područja županije, kao što su sablja grofa Jankovića, podravski zeleni mlinci, kruh s koprivom te krempita od batata.

Od četvrtka, 5. studenog, kuharica se može kupiti po cijeni od 49,99 kn za meki uvez te 69,99 za tvrdi uvez u restoranu „Škola“, Matije Gupca 78, Virovitica. U skoroj budućnosti plan je kuharicu imati u prodaji po restoranima diljem Virovitičko-podravske županije, a o čemu ćete biti obaviješteni putem medija. Također, dio kuharice možete pronaći u online izdanju na službenoj internetskoj stranici Virovitičko-podravske županije.

Kuharicu su osmislili djelatnici Virovitičko-podravske županije, a koja je uz pomoć Sanje Mijac i Matije Turkalja pretvorena u vrhunski gastro uradak tradicionalnih hrvatskih recepata. Osim samog promicanja vrijednosti jednog kraja, cilj projekta je i da čitatelji preko recepata i fotografija osjete toplinu, okuse i mirise slavonskog i podravskog stola.

Sanja Miljac

– Uvjerena sam kako će ova kuharica naći mjesto na mnogim kuhinjskim policama, ali i zbog svoje vrhunske kvalitete poslužiti kao unikatan suvenir s područja Virovitičko-podravske županije. Ovim putem htjela bih se zahvaliti svim restoranima koji su sudjelovali u izradi kuharice te se nadam da će ona poslužiti i za promociju njih samih, ali i kompletne gastro ponude naše županije – istaknula je pročelnica Ureda župana Jasna Abramović.
U izradi kuharice sudjelovali su restorani Zlatni Klas Otrovanec, Višnjica, Ribička klet iz Križnice, Planinarski dom Jankovac i Udruga kuhara Grada Orahovice. Za fotografiju su bili zaduženi Matija Turkalj i Sanja Mijac, poznata kao i autorica bloga Domaćica, stilistica za hranu bila je Sanja Mijac, dok je dizajn i pripremu odradila agencija Manasteriotti∞Marić.