Jutros u ranim satima, oko 04,10 sati u Nazorovoj cesti u Koriji, na državnoj cesti broj 2 dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala i jedna je teško ozlijeđena s ozlijedama opasnima po život.

Dvadesetjednogodišnji vozač osobnog automobila, vozačkog iskustva 2 godine je upravljajući vozilom marke Volkswagen, tip Passat koje je iz za sada još neutvrđenog razloga vozilom zahvatilo putnu bankinu i sletjelo u putni jarak, prednjim dijelom udarivši u betonski putni most. Uslijed trenutnog zaustavljanja došlo je do prevrtanja vozila u putnom jarku na desni bok i krov vozila.

U ovoj prometnoj nesreći smrtno je nastradala tridesetogodišnja putnica u osobnom automobilu, dok se liječnici bore za život teško ozlijeđenog vozača. Za izvlačenje i oslobađanje iz vozila priklještenih nastradalih koji nisu koristili sigurnosni pojas su bili angažirani djelatnici vatrogasne postrojbe.

Ova prometna nesreća je druga prometna nesreća s poginulom osobom na području Virovitičko – podravske županije ove godine i druga u kojoj su mladi vozači u samo jednoj noći uzrokovali slijetanja vozila s ceste s teško nastradalim osobama.

Kako su mladi vozači još od početka prošle godine učestali počinitelji prometnih nesreća, što je kulminiralo jutrošnjom teškom prometnom nesrećom ponovno pozivamo sve sudionike u prometu, na povećani oprez u prometu i dosljedno poštivanje svih prometnih pravila i prometnih propisa, a posebno mlade vozače koji dodatnim oprezom moraju nadomjestiti nedostatak vozačkog iskustva.