U prostorima Visoke škole Virovitica održana edukacija za sustav ”e-dozvole”

Objavljeno:

spot_img

IMG_5353

U utorak, 20. svibnja u prostorima Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici održana je edukacija za sustav ”e-dozvole”. Edukacija je organizirana za djelatnike upravnih odjela jedinica lokalne i područne samouprave koji se bave izdavanjem dozvola.

Osnovne informacije o sustavu e-dozvole: Novim Zakonom o gradnji (NN 153/13) koji je stupio na snagu 1.siječnja 2014. propisano je da se za gradnju izdaje samo jedna dozvola, građevinska dozvola, a za uporabu građevine također se pribavlja samo jedna dozvola, uporabna dozvola. Složenost dokumentacije i postupak izdavanje građevinske dozvole ovise o složenosti građevine a za uporabnu dozvolu o vremena gradnje. Dozvole će se izdavati za područje cijele Hrvatske unutar jedinstvenog elektroničkog sustava što će pojednostaviti i ubrzati postupak, učiniti ga transparentnim i lako preglednim.

Sustavom e-dozvole stvaraju se preduvjeti za učinkovit hijerarhijski odnos i vezu između Ministarstva koje je središnje državno upravno tijelo odgovorno za stanje u području gradnje i lokalne i regionalne (područne) samouprave koja izdaje građevinske i uporabne dozvole jer će svaka dozvola koja se izda bilo gdje na teritoriju Hrvatske biti vidljiva i u Ministarstvu.

Ministarstvo smatra da će sustav e-dozvole pojednostaviti i ubrzati izdavanje građevinskih i uporabnih dozvola čime se smanjuju i ukupni troškovi gradnje, a povećava se pravna sigurnost, povjerenje investitora, građana i drugih pravnih subjekata u sustav gradnje.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...