Udruga za promicanje vrijednosti hrvatske gastronomske i enološke baštine Gastronomadi, organizirala je u petak, 20. ožujka, u prostorima Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, početnu konferenciju u okviru provedbe projekta Gastroposao.eu. Domaćin današnjoj početnoj konferenciji, uz Visoku školu Virovitica, bio je i Studentski restoran Škola, a novinari su posjetili i novoobnovljenu kuriju Janković u Kapeli Dvoru.

IMG_5593

Projekt se provodi u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Virovitica i VIDRA-om Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Prisutne su pozdravili u ime Virovitičko-podravske županije župan Tomislav Tolušić te dekanica Visoke škole Virovitica, Vesna Bedeković.

Gastronomadi su nakon uspješne kandidature i završetka procesa pregovora u sklopu IPA programa Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza II, (EuropeAid/134643/M/ACT/HR, HR.1.1.090033), Europski socijalni fond, potpisali ugovor o grandshemi u iznosu od 178.938,29 eura. Iznos bespovratne pomoći koje će financirati Europska unija iznosi gotovo 170.000,00 eura.

Portal gastroposao.eu je zamišljen kao centralno mjesto za pomoć pri zapošljavanju kuhara, konobara i drugog osoblja u ugostiteljstvu – struke koje su ključni faktori najpropulzivnije privredne grane u Hrvatskoj –turizma, a krajnji cilj je pojednostavljenje ponude i potražnje radne snage.

Na početnoj konferenciji predstavljeni su ciljevi projekta, aktivnosti predviđene u sklopu provedbe projekta kao i očekivani rezultati. (vpz.hr)