U rujnu, u Virovitici izložba ‘NICOLÒ SERTORIO – ON THE ROAD’

Objavljeno:

spot_img

U petak, 20. svibnja, Viroviticu su posjetili kalifornijski fotograf Nicolò Sertorio i viša kustosica Muzeja grada Koprivnice Draženka Jalšić Ernečić.

Cilj posjeta je međunarodna kulturna suradnja, izložbe i popratne muzejske i edukativne akcije i događanja.

Radi se o izložbi umjetničkih fotografija koja će biti predstavljena u Koprivnici, Splitu i Virovitici. Za realizaciju programa izložbe dio sredstava osiguralo je Američko veleposlanstvo u Zagrebu i Ministarstvo kulture RH, tako da projekt, osim međunarodne kulturne suradnje, uključuje i bilateralnu suradnju između Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država u kojoj Muzej grada Koprivnice i Gradski muzej Virovitica imaju značajnu ulogu.

Sertorio

Početak realizacije programa izložbi u Hrvatskoj započeo je 18. svibnja kada se Sertorio predstavio koprivničkoj publici, te održao niz edukativnih predavanja i radionica. Plan je da nakon izložbe u Muzeju grada Koprivnice autor fotografira kulturni krajolik Hrvatske, a posebice dvorac Pejačeviću Virovitici i njegov perivoj, koji će kao autorski rad predstaviti u Kaliforniji.

Stoga je autor posjetio i Gradski muzej Virovitica, te su tako počele pripreme za virovitički izložbu čija će kustosica biti Mihaela Kulej.

Autor će se svojom izložbom ON THE ROAD predstaviti virovitičkoj publici tijekom rujna 2016. godine (od 9. do 30. rujna), uključujući fotografije dvorca Pejačević i kulturnog krajolika Virovitice.

O AUTORU:

Nicolò Sertorio (1968)

Profesionalni fotograf i umjetnik rođen u Princetonu (New Jersey), živi i radi u Oaklandu (Califoria) i širem području Zaljeva San Francisco u sjevernoj Kaliforniji. Talijanskog porijekla i školovanja (Torino), odrastao je na dva različita kontinenta, pod utjecajem dviju kultura u obitelji sveučilišnih profesora i znanstvenika, što je jedan od razloga njegovom analitičkom pristupu istraživanju fotografije i umjetnosti, s naglašenim Europskim senzibilitetom, širokih pogleda i otvoren različitim svjetonazorima koji ukidaju fizičke granice.

Umjetnički jezik kojim progovara Nicolò Sertorio sastoji se od jednostavnih i iskrenih stavova u kojima naglašava objektivnost i ljepotu. Fokusiran je na osjećaj prostora i identitet, a motivi krajolika promatrača uvlače u priče koje otvaraju čitav niz pitanja. Poklanjajući pažnju na postizanje savršenstva u radu (tehnike, kompozicije, boja, balansa, svjetla) Sertorio zahtjeva od gledatelja usredotočenost na suštinu fotografiranog predmeta. Takav pristup zahtjeva posvećenost slici, osluškivanje i usvajanje najtiših poruka.

Nicolò Sertorio trenutno obnaša dužnost predsjednika sjeverno kalifornijskog ogranka Američkog udruženja profesionalnih medijskih fotografa (ASMP Nor Cal = American Society of Media Photographers for the Northern California)

Radove autora i biografiju možete naći na njegovim službenim web stranicama:
http://www.nicolosertorio.com/;
http://www.photonicolo.com/;
http://www.sertorio.com/.

O PROJEKTU:

Izložba umjetničkih fotografija i projekt međunarodne kulturne suradnje između Hrvatske i Kalifornije započinje izložbom u Koprivnici, gdje će biti otvorena na Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja 2016. godine, na temu kulturnog krajolika iz tri autorska ciklusa: Once We Were Here (2013-2015), Resta Area of US South West (2012) i On The Road (2016).

Nakon Koprivnice izložba tijekom 2016. godine seli u Split i Viroviticu:

Split (Dioklecijanovi podrumi), termin izložbe 4. – 15.07. 2016., otvorenje 4.7.2016. (Dan nezavisnosti);

Virovitica (Gradski muzej Virovitica – Dvorac Pejačević), termin izložbe: 9. – 30.9.2016, otvorenje (Dan Kalifornije).

Osim izložbenog dijela projekta, na širem prostoru Hrvatske Nicolò Sertorio će fotografirati dva ciklusa fotografija hrvatskih tema i krajolika, Croatian landscapes i Croatian castles. Isti će biti predstavljeni u Kaliforniji, ali i na nekim od poznatih i cijenjenih portala koji objavljuju radove međunarodno priznatih profesionalnih fotografa kao što su Behance, Getty Images, Lensculture i slično.

Cjelokupni projekt traje do 15. svibnja 2017. godine.

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Pogledajte kako izgleda preuređeni restoran Flora

Novouređeni restoran Flora od ponedjeljka otvara svoja vrata: Uživajte...

U Pejačevićevoj uskoro 46 novih parkirnih mjesta

Uskoro će biti riješen problem parkiranja i zaustavljanja pored...

Pojačan nadzor prometa za Vincekovo

Pred nama je vikend kojega će brojni vinogradari proslaviti...