U Sedlarici otvorena nova zgrada Područne škole Ivana Rengela čiju su izgradnju financirali Virovitičko-podravska županija i Općina Pitomača
Učenici Područne škole u Sedlarici od ponedjeljka, 28. travnja, imaju novu školu. Područna škola u Sedlarici dobila je ime po poginulom Hrvatskom branitelju Ivanu Rengelu.

Prema riječima župana Tomislava Tolušića ulaganje u obrazovanje i školstvo na ruralnim područjima pomaže da se takva područja više ne upropaštavaju, što se događalo u posljednjih pedesetak godina.

– Najava ukidanja malih područnih škola je smrt za velik dio Hrvatske. Ne zaboravimo da 2,5 milijuna stanovnikau ovoj državi živi u ruralnim područjima, a ukidanjem malih škola će dovesti do gašenja mjesta kao što su Sedlarica, Rogovac, Lozan, Grabrovnica, Turnašica… To ne želimo, i to kao županijska vlast, kao ljudi koji služe stanovnicima ove županije nikad nećemo dozvoliti – naglasio je župan Tolušić.

Svake godine u mandatu župana Tomislava Tolušića, počevši od 2008. godine, na području Virovitičko-podravske županije, otvarane su nove škole i adaptirane stare. Podsjetimo se, na području Virovitičko-podravske županije, uz nazočnost između ostalih, župana Tomislava Tolušića i saborskog zastupnika Josipa Đakića, otvarane su škole u Velikom Polju, Brezovici, Pčeliću, Rušanima, Kozicama, Starom Gracu, Lozanu, Grabrovnici, Taborištu, Crncu, Ilmin Dvoru, Velikoj Črešnjevici, Otrovancu, Orešcu, Žlebinama, Noskovačkoj Dubravi, Lukaču, Starogradačkom Marofu, Ćeralijama i Novoj Jošavi. Uskoro se očekuje i otvorenje nove zgrade Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača.