U Slatini je u petak 3. srpnja održana koordinacija turističkih zajednica s područja Virovitičko-podravske županije. U sklopu koordinacije sudionici su posjetili Zavičajni muzej Slatina gdje im je ravnateljica muzeja Dragica Šuvak predstavila muzejsku zbirku i kulturno-turističku ponudu slatinskog područja.

Stalni postav Zavičajnog muzeja Slatina otvoren je u siječnju ove godine, a rezultat je tridesetgodišnjeg rada i prikupljanja oko 10.000 predmeta. Na prostoru od 300 metara kvadratnih petstotinjak izloženih eksponata govori o slatinskoj prirodnoj, kulturnoj i duhovnoj baštini, a prekrasnom multimedijskom postavom proteže se obrazovanje i školstvo kao centralna nit kroz stoljeća. Školstvo je ujedno bilo i nit vodilja otvaranju stalnog postava Muzeja, točnije, školska svjedodžba iz 1915. godine prema kojoj su predmeti postavljeni. U sklopu muzeja nalaze se Spomen soba Domovinskog rata i stalna zbirka Milka Kelemena.

Nakon obilaska muzeja, sudionici konferencije predvođeni direktoricom Turističkog ureda VPŽ Martinom Jakelić uputili su se u studijski obilazak tvrtke Jošavac d.o.o. u Slatini, gdje su upoznati sa sadržajem i oblicima lovno-turističke i ruralno turističke ponude. Na kraju je odrađen i zajednički radni ručak uz upoznavanje s gastronomskom i enološkom ponudom slatinskog područja.