U sklopu projekta ACHELOUS potpisan Sporazum o osnivanju Lokalnog područja rizika (LRD) od štetnog djelovanja voda

Objavljeno:

spot_img

IMG_5370

U srijedu, 21. svibnja, u maloj vijećnici Virovitičko-podravske županije potpisan je Sporazum o osnivanju Lokalnog područja rizika (LRD) od štetnog djelovanja voda. Sporazum je potpisan između Virovitičko-podravske županije i općina Suhopolje, Pitomača, Špišić Bukovica, Lukač, Gradina, Zdenci, Sopje i Čađavica. Potpisivanju sporazuma nazočili su župan virovitičko-podravski Tomislav Tolušić sa suradnicima i načelnici navedenih općina.

Virovitičko-podravska županija sudjeluje kao partner na gore navedenom projektu koji se provodi od 1. siječnja 2014. godine s ukupnim trajanjem od 24 mjeseca. Opći cilj projekta je poboljšati komunikaciju i funkcioniranje civilne zaštite na nivou projekta, u cilju planiranja aktivnosti fokusiranih na smanjivanje štetnog djelovanja uzrokovanih vodom.

Uz Virovitičko-podravsku županiju u Projektu sudjeluje još 9 Partnera iz 7 zemalja. Projekt financira Europska komisija preko DG ECHO –a  (European Community Humanitarian Office (ECHO)), koji Projekt financira sa 85%. Ukupna vrijednost Projekta iznosi 636.180,00 EUR, dok je dio VPŽ  46.366,50 EUR.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U srijedu, 25. svibnja virovitički maturanti proslavit će zadnji dan škole

Srijeda, 25. svibnja za maturante je posljednji dan u...

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...