Nakon što je u Pučkom otvorenom učilištu Slatina 25. rujna 2015. godine za učitelje učenika prvoga razreda osnovnih škola u Virovitičko-podravskoj županiji provedena edukacija koja će učiteljima olakšati educiranje učenika o odgovornom odnosu prema okolišu, čime se posredno skrbi i o tjelesnom i mentalnom zdravlju, učenicima je ovih dana podijeljena slikovnica „Osjećam se zeleno“ (autora Davora Šunka). Slikovnica koja će se kao pomoćno nastavno sredstvo koristiti u nastavi u okviru odgovarajućih tematskih nastavnih sadržaja pažljivo je metodički i didaktički oblikovana i na učenicima blizak način obrađuje teme zaštite okoliša i zdravlja.

Povodom toga je stručni tim Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije u sastavu prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus, mr. sc. Vesna Šerepac, dipl. ped. i Siniša Brlas, prof. u srijedu 07. listopada 2015. godine posjetio Osnovnu školu Mikleuš kako bi se na simboličnoj razini dala potpora školama, učiteljima i učenicima u provedbi projektnih aktivnosti. Tom su prilikom članovi stručnoga tima učenicima osobno podijelili slikovnicu i tako simbolično označili početak implementacije ove teme u nastavni kurikulum.

Podsjetimo, Virovitičko-podravska županija i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sklopili su ugovor prema kojemu će Fond financirati provedbu projekta „U zdravom i čistom okolišu osjećam se zeleno“, a Virovitičko-podravska županija sporazumom je u nadležnost provedbu projekta povjerila Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.
Učitelje uskoro očekuje još i terenski dio edukacije koji će provesti tvrtka „Flora“ iz Virovitice, a kojega je cilj da se učitelji u stvarnoj situaciji kroz princip zornosti senzibiliziraju i educiraju o važnosti razvrstavanja otpada i gospodarenja otpadom. Ovako stečena cjelovita znanja učiteljima će omogućiti da kvalitetnije s učenicima obrađuju relevantne teme zaštite okoliša i očuvanja tjelesnog i mentalnog zdravlja.