U školama započinje provedba ekološkog projekta usmjerenog zaštiti zdravlja najmlađih

Objavljeno:

Nakon što je u Pučkom otvorenom učilištu Slatina 25. rujna 2015. godine za učitelje učenika prvoga razreda osnovnih škola u Virovitičko-podravskoj županiji provedena edukacija koja će učiteljima olakšati educiranje učenika o odgovornom odnosu prema okolišu, čime se posredno skrbi i o tjelesnom i mentalnom zdravlju, učenicima je ovih dana podijeljena slikovnica „Osjećam se zeleno“ (autora Davora Šunka). Slikovnica koja će se kao pomoćno nastavno sredstvo koristiti u nastavi u okviru odgovarajućih tematskih nastavnih sadržaja pažljivo je metodički i didaktički oblikovana i na učenicima blizak način obrađuje teme zaštite okoliša i zdravlja.

Povodom toga je stručni tim Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije u sastavu prim. mr. sc. Miroslav dr. Venus, mr. sc. Vesna Šerepac, dipl. ped. i Siniša Brlas, prof. u srijedu 07. listopada 2015. godine posjetio Osnovnu školu Mikleuš kako bi se na simboličnoj razini dala potpora školama, učiteljima i učenicima u provedbi projektnih aktivnosti. Tom su prilikom članovi stručnoga tima učenicima osobno podijelili slikovnicu i tako simbolično označili početak implementacije ove teme u nastavni kurikulum.

Podsjetimo, Virovitičko-podravska županija i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sklopili su ugovor prema kojemu će Fond financirati provedbu projekta „U zdravom i čistom okolišu osjećam se zeleno“, a Virovitičko-podravska županija sporazumom je u nadležnost provedbu projekta povjerila Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.
Učitelje uskoro očekuje još i terenski dio edukacije koji će provesti tvrtka „Flora“ iz Virovitice, a kojega je cilj da se učitelji u stvarnoj situaciji kroz princip zornosti senzibiliziraju i educiraju o važnosti razvrstavanja otpada i gospodarenja otpadom. Ovako stečena cjelovita znanja učiteljima će omogućiti da kvalitetnije s učenicima obrađuju relevantne teme zaštite okoliša i očuvanja tjelesnog i mentalnog zdravlja.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Marginalci su najgledaniji hrvatski film ove godine

Interes za domaćom hrvatskom komedijom itekako postoji. Jedan od...

Gradski muzej Virovitica sada je nominiran i za nagradu Europske muzejske akademije

U povodu osvajanja nagrade ŽIVA 2022. za najbolji slavenski...