U skoroj budućnosti u planu izgradnja sirane

Objavljeno:

U vrijeme kada proizvođači mlijeka vode bitku s Ministarstvom poljoprivrede i otkupljivačima, Virovitičko-podravska županija ima projekt koji bi riješio dio aktualnog problema.

Kako bi pomogla proizvođačima mlijeka s ovih područja, Virovitičko-podravska županija planira u skoroj budućnosti izgraditi siranu koja bi okupila značajne proizvođače mlijeka s područja Virovitičko-podravske županije i kroz izgradnju, uređenje i opremanje pogona omogućila proizvođačima mlijeka da u suradnji sa županijom prerađuju vlastito mlijeko.

Na taj način bi mlijeko i mljekarski proizvodi s područja naše županije postali konkurentniji na tržištu. Cilj ovog projekta je razvijanje i unaprjeđivanje proizvodnje i prerade mlijeka na području Virovitičko-podravske županije.

Namjera je, kroz ovaj projekt, proizvođačima mlijeka na području naše županije omogućiti alternativnu mogućnost prerade mlijeka u vlastitom pogonu i to tako da se okupe najvažniji proizvođači mlijeka županije te im se ponudi mogućnost sudjelovanja u vlasničkom udjelu sirane.

Plan je napraviti siranu koja će dnevno moći preraditi ukupno 10.000 litara mlijeka, a krajnji proizvodi sirane biti će svježi, meki i tvrdi sir. Otvaranjem sirane osiguralo bi se i desetak novih radnih mjesta. Cilj tehničko-tehnološkog projekta je izgradnja, uređenje i opremanje objekta za preradu mlijeka kapaciteta prerade od 10.000 litara dnevno, koji bi morao imati oko 900m² na dvije etaže.

Virovitičko-podravska županija je u postupku ishođenja potrebnih dozvola, a nakon toga projekt nove sirane biti će nominiran za financiranje iz Europskih fondova.

 

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Slatinčaninu Magic Leonu zlatni gumb u Supertalentu

Nakon 11 godina pred žiri Supertalenta ponovno je stao...

Cijena grijanja ostaje ista pa stanarima stambenih zgrada u nadolazećoj sezoni neće rasti troškovi

– Zbog intervencije Grada Virovitice i tvrtke Poslovni park Virovitica...

Virovitičku županiju napustilo 17% stanovništva!

Broj stanovnika Hrvatske smanjio se 2021. u odnosu na...