U Slatini održano predavanje o certificiranju poljoprivrednih proizvođača

Objavljeno:

spot_img

1

U prostorijama Hrvatskog doma u Slatini, Miljenko Ernoić iz Hrvatske udruge tržnica održao je predavanje o certifikaciji poljoprivrednih proizvođača koji prodaju svoje proizvode na tržnici.

Predavanju su uz zainteresiran proizvođače prisustvovali predstavnici Grada Slatine, Poljoprivredno savjetodavne službe i gradske komunalne tvrtke Slatina KOM-a. Projekt certificiranja osmišljen je s obzirom na činjenicu da je svaka tržnica mjesto direktnog sučeljavanja proizvođača i potrošača, a s druge strane svi oni koji prodaju nisu uvijek u jednakom položaju, odnosno nisu svi proizvođači onoga što se na tržnici i prodaje.

Iz tog razloga cilj projekta je promovirati domaće proizvode i kupcima jamčiti podrijetlo proizvoda koje kupuju, a proizvođačima olakšati plasman proizvoda i zaštititi ga od nelojalne konkurencije. Dobiveni certifikat potvrđuje da je proizvođač doista proizveo poljoprivredne proizvode na svom gospodarstvu. Projekt o certificiranju „seljačke tržnice“ realiziran je uz pomoć udruge Hrvatskih tržnica, Grada Slatine, Poljoprivredno savjetodavne službe i Slatina KOM-a.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U srijedu, 25. svibnja virovitički maturanti proslavit će zadnji dan škole

Srijeda, 25. svibnja za maturante je posljednji dan u...

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...