Duhan
Duhan, ilustracija

Jučer, 14. studenoga, postupajući po operativnim saznanjima, te temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru, policijski službenici iz Slatine su na širem području Grada Slatine, proveli pretragu stana i drugih prostorija kod 52 – godišnjaka s ciljem pronalaska nelegalnog duhana.

Prilikom pretrage je pronađeno 5 crnih PVC vraća sa ukupno 69.5 kilograma duhana u listu i stroj za rezanje duhana. Pronađeni duhan nije označen duhanskim markicama Ministarstva financija. Slijedi kaznena prijava i obavijest Carinarnici u Virovitici.

Isto tako jučer, 14. studenoga u 11 sati na stalnom Graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Terezino Polje, policijski službenici su na izlazu iz Republike Hrvatske, kontrolirali osobni automobil mađarskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 60 – godišnji hrvatski državljanin, a u kojem se nalazio rezani duhan.

Slijedom navedenog, temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru, policijski službenici su proveli pretragu automobila, kojom prilikom je pronađeno, ukupno 66 PVC vrećica ispunjenih rezanim duhanom, ukupne težine 67 kilograma.

Također, na širem području Virovitice provedena je pretraga stana i drugih prostorije, gdje prebiva 60 – godišnjak, kojom prilikom je pronađeno još 35 kilograma rezanog duhana, koji nije označen duhanskim markicama Ministarstva financija. Slijedi kaznena prijava i obavijest Carinarnici Osijek.