U Slatini otvorena Spomen soba Domovinskog rata

Objavljeno:

spot_img

U dvorištu zgrade Starog kotara u Slatini svečano je otvorena Spomen soba Domovinskog rata.

Na svečanosti gradonačelnik Roštaš predao je Mariji Maračić ključeve prostorija i potpisao sporazum prema kojim su Grad Slatina, Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Slatina i Zavičajni muzej Slatina, na inicijativu Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Slatina, uz pomoć Virovitičko-podravske županije, zajednički kao partneri pripremili projekt „Spomen soba Domovinskog rata“. Grad Slatina kao vlasnik poslovnog prostora u zgradi Starog kotara, dao je Udruzi na trajno korištenje uređeni prostor za postavljanje stalne izložbe „Slatinski kraj u Domovinskom ratu“, u cilju promicanja i očuvanja vrijednosti Domovinskog rata. Zavičajni muzej Slatina pružat će stručnu i tehničku pomoć u oživotvorenju stalnog postava u Spomen sobi i trajno će skrbiti o njenom održavanju.

Projekt uređenja Spomen sobe predstavila je ravnateljica muzeja Dragica Šuvak, koja je naglasila da je muzej od 2009. godine doživio svoj najsjajniji razdoblje ponajviše zahvaljujući Gradu Slatini i gradonačelniku Roštašu. Gradonačelnik Roštaš zahvalio se županu Tolušiću na sufinanciranju realizacije projekta, te napomenu da je suradnja s braniteljskim udrugama neophodna da žrtva koja je dana u Domovinskom ratu ne bude zaboravljena. Župan Tolušić pohvalio je suradnju s udrugama proizašlim iz Domovinskog rata i podržao ustrajnost i napore koje Marija Maračić ulaže u očuvanje sjećanja na žrtve Domovinskog rata. Marija Maračić zahvalila je svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta, te dodala da su srca roditelja poginulih branitelja ispunjena jer znaju da će za trajno sjenčanje ostati uspomena na poginule branitelje. Ovim je završena prva etapa projekta koji je sadržavao rekonstrukciju i adaptaciju prostora. U druga etapa obuhvaća osmišljavanje i realizaciju stalnog postava izložbe, koja će kao glavne elemente sadržavati fotografije poginulih branitelja i prikaz ratnog puta 136. slatinske brigade.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...