Nekoliko stotina Slatinjana i brojni kolege novinari oprostili su se danas na mjesnome groblju od preminulog novinara Večernjeg lista Dragutina Šantošija, koji je jučer nesretno stradao radeći svoj svakodnevni posao.

Dirljivim riječima od kolege se oprostio glavni urednik Večernjeg lista Goran Ogurlić.– Drago, nikad nisam mislio da ćemo se ovako opraštati. Mi koji smo prošli ratno izvještavanje imali smo uzrečicu među kolegama: “Ne daj Bože da postaneš vijest”. Ti si, Drago, nažalost jučer postao vijest – kazao je Ogurlić i dometnuo, kada će se jednog dana pisati udžbenik iz novinarstva, kao odgovor na pitanje što je novinar treba staviti Draginu sliku, njegove fotografije i tekstove. Kolega Šantoši, također je istaknuo Ogurlić, nije bio samo dobar novinar nego i velik čovjek.

Dragutin Šantoši bio je jedan od najvrsnijih reportera koje je Večernji list ikada imao i njegov gubitak težak je udarac za našu redakciju. U velikoj tuzi iza njega su ostali supruga i dvoje djece. Bili su pogođeni i svi kolege iz Virovitičko-podravske, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije, što se moglo iščitati iz njihovih tužnih lica na pogrebu.

Hrvoje Šlabek
Fotografije: Duško Mirković
Večernji list