U organizaciji Gradskog muzeja Virovitica danas je u središtu Virovitice održana interaktivna radionica u kojoj su sudjelovali brojni prolaznici. Na komadić papira valjalo je napisati vlastitu želju te istu postaviti na obližnje stablo. Ovime je Virovitica uključena u globalni projekt ˝Imagine Peace˝ japanske umjetnice Yoko Ono.

˝Drvo želja˝ je dugogodišnji umjetnički projekt, konceptualni rad Yoko Ono prvobitno osmišljen 80-tih godina prošloga stoljeća, a koji se sastoji od niza umjetničkih instalacija koje nastaju interaktivno tj. tako što su ljudi ispisivali svoje želje na komadiće papira i vješali ih na za to namijenjeno drvo.

Yoko tvrdi da ne čita želje (zbog privatnosti autora) već ih sakuplja tijekom svih ovih godina i pohranjuje na dno takozvanog ˝Tornja mira˝ smještenog na Islandu, odnosno povezuje s drugim umjetničkim projektom ˝Imagine Peace Tower˝.

Yoko Ono je 2007. g. na otoku Videy pored Reykjavika svečano otvorila svjetionik ˝Imagine Peace˝, koji se u potpunosti napaja strujom iz geotermalnih izvora, odnosno ne koristi nijedno gorivo koje zagađuju okolinu i zbog kojeg se ratuje.

Kako je sve izgledalo pogledajte u priloženim fotografijama.