U srednjim školama provedena preventivna akcija “Mladi u prometu”

Objavljeno:

spot_img

Mladi u prometu

Kao i prethodnih dvanaest godina i ove godine je u svim srednjim školama na području naše županije provedena preventivna akcija Mladi u prometu u cilju povećanja sigurnosti u prometu mladih generacija koji tek počinju svoje najaktivnije sudjelovanje u prometu u svojstvu vozača motornih vozila.

Mladi u prometu

Ovu akciju su proveli policijski službenici za prometnu preventivu iz Policijske uprave virovitičko – podravske u suradnji s Autoklubom Virovitica, a započela je u veljači u virovitičkoj Gimnaziji i završila u utorak, 28. svibnja 2019. godine posljednjim održanim edukativnim predavanjem ove školske godine za učenike Tehničke škole Virovitica.
Preventivne aktivnosti ove akcije su se provodile održavanjem edukativnih predavanja za učenike trećih razreda srednjih škola na temu sudjelovanja mladih u prometu, s posebnim naglaskom na problematiku mladih vozača, upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, vožnje većim brzinama i prije stjecanja prava na upravljanje, ali i sudjelovanja u prometu u svojstvu putnika, naročito ako tim vozilima upravljaju mladi vozači i vozači pod utjecajem alkohola.
U cilju što slikovitijeg prikaza problematike predavači su prikazali i promidžbene filmove na sve navedene teme, dok su poteškoće obavljanja najjednostavnijih aktivnosti pod utjecajem alkohola srednjoškolci mogli isprobati korištenjem „pijanih naočala“ koje dočaravaju utjecaj alkohola samo na vid, pa su negativan utjecaj alkohola i u manjim koncentracijama prilikom vožnje mogli samo pretpostaviti.
Edukativnim predavanjima je prisustvovalo više od 500 srednjoškolaca.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni