U srijedu, 10 travnja, predstavljanje poduzetničkog inkubatora

Objavljeno:

spot_img

U srijedu, 10 travnja, predstavljanje E-nkubatora (poduzetničkog inkubatora) u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije

U srijedu, 10. travnja, s početkom u 10,00 sati održat će se predstavljanje E-nkubatora (poduzetničkog inkubatora) zainteresiranim osobama. Predstavljanje za nezaposlene i ostale zainteresirane osobe organiziraju Virovitičko-podravska županija i Područni ured Virovitica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Javni poziv za iskaz interesa, koji je Virovitičko-podravska županija objavila prije mjesec dana, rezultirao je pronalaženjem desetak potencijalnih stanara, dok će u prostoru inkubatora, koji se gradi u virovitičkoj Poduzetničkoj zoni II, biti mjesta za njih petnaest. Ovim putem se pozivaju sve zainteresirane osobe da prisustvuju predstavljanju E-nkubatora, kao jednog od najvrjednijih projekata koji se provode na području Virovitičko-podravske županije.

Objekt inkubatora u naravi čini zgrada veličine 1.515m2 čiji je prostor u potpunosti opremljen  za petnaestak i više poduzetnika (pet proizvodnih prostora i desetak soft ureda), konferencijskom dvoranom (sala za sastanke) i svom potrebnom infrastrukturom koja je poduzetnicima  na raspolaganju. Inkubator pored prostora i zajedničkih usluga knjigovodstva, istraživanja tržišta, pomoći pri razvoju proizvoda nudi i stalnu poduzetničku edukaciju, start up programe za poduzetnike početnike kao i stručne edukacije.

Poslovanje poduzetnika – stanara inkubatora prati se do pet godina (ovisno o djelatnosti) unutar koje poduzetnik mora pokazati perspektivu rasta, a nakon čega poduzetnici izlaze iz prostora jer se više ne smatraju početnicima. U tom smislu inkubator predstavlja oslonac pokretanja poslovnih poduhvata u kvalitetnom okruženju koje kao takvo ima za cilj proizvesti uspješna poduzeća koja će pri izlasku iz inkubatora biti financijski samoodrživa i neovisna.

Usluge poduzetničkog inkubatora

  • subvencioniran zakup prostora (besplatan najam prostora za prvu godinu poslovanja)
  • administrativne usluge
  • telekomunikacijske i informatičke usluge (besplatni Internet)
  • pomoć pri poslovnom planiranju i pružanje savjetodavnih usluga
  • promocija i ostale marketinške usluge
  • organizacija edukacijskih seminara
  • umrežavanje stanara, poduzeća u regiji i organizacija koja potiču razvoj poduzetništva
  • financijsko savjetovanje i podrška pri realizaciji kreditnih programa

Poduzetnički inkubator gradi se u sklopu EU projekta „E-nkubator sa i bez zidova u Virovitičko-podravskoj županiji“ čija je vrijednost 7.201.619,00 kuna. Podsjetimo, nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija, a partner na projektu VIDRA- Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Pridruženi partner na projektu je BIOS – poduzetnički inkubator Osijek, koji je trenutno jedan od vodećih u RH, a pomoći će u prenošenju iskustava i vještina stečenih u dosadašnjem radu. “E-inkubator – sa i bez zidova u Virovitičko-podravskoj županiji“ jedan je od najvrjednijih EU projekata koji se provodi na području naše županije, a ukupna vrijednost mu je 960.215,89 eura ili 7.201.619,00 kuna. Od toga, bespovratna sredstva Europske unije predstavljaju 719.777,83 eura, dok će Virovitičko-podravska županija izdvojiti 221.137,22 eura, a VIDRA 19.300,34 eura.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni