Jučer 6. prosinca policijski službenici Policijske postaje Virovitica, obnašajući dužnost u prometnom vlaku, koji prometuje na relaciji Zagreb – Osijek, tijekom vožnje od Cabune u pravcu Slatine, zatekli su 28 – godišnjaka i 20 – godišnjaka, nad kojima su proveli legitimiranje i zatražili na uvid sadržaj iz džepova odjeće, te prtljage.

Prilikom pregleda, 28 – godišnjak je iz džepa jekne izvadio PVC vrećicu s osušenom zelenom biljnom materijom nalik na marihuanu, težine 11.4 grama, koju je predao policijskim službenicima, dok je 20 – godišnjak otvorio prtljagu u kojoj je uočena vrećica oblijepljena sa selotejp trakom, za koju je 20 – godišnjak rekao da se radio o sušenom mesu, te je izvadio vrećicu iz prtljage i bacio vani iz vlaka.

Nakon privođenja obje osobe u Policijsku postaju policijski službenici su odmah krenuli u potragu za odbačenom vrećicom u blizini pruge kod Sladojevaca, te su tom prilikom pronašli odbačeni smotuljak težine 450 grama. Preliminarnim vještačenjem obje vrećice utvrđeno da se radi o opojnoj drogi marihuani. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 28 – godišnjaka slijedi podnošenje prekršajne prijave, a protiv 20 – godišnjaka kaznena prijava ODO za mladež u Osijeku.